Tort de mere cu frisca

de elena1988 in Dulciuri, 5 Mar 2011 | 3630 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 mere mari
  • 7 oua
  • 200 gr de zahar
  • praf de copt
  • faina
  • zahar si apa pentru a unge tava
  • coaja de lamaie si portocala
  • smantana dulce pentru frisca si zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere cu frisca:

Am inceput sa fac niste zahar ars si am uns tava cu zaharul facut, am curatat merele si le-am pus in tava, apoi am dat tava la cuptor pentru 15-20 de minute ca sa se inmoaie.

Am facut aluatul de chec: galbenusurile frecate spuma cu zaharul, apoi am pus putina faina si am amestecat bine, apoi albusurile batute spuma.

Amestecam de sus in jos, apoi punem praful de copt, coaja de lamaie si portocala, faina cat mai trebuie, (eu pun din ochi, nu am masurat) Scoatem tava cu mere din cuptor, turnam compozitia peste mere si dam la cuptor.

Facem testul cu scobitoarea, lasam la racit si ornam cu frisca( batem smantana tare ,punem zahar pudra ca sa iasa cat de dulce vrem)

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort de mere cu frisca 89289
retete culinare - Tort de mere cu frisca 89290
retete culinare - Tort de mere cu frisca 89291
retete culinare - Tort de mere cu frisca 89292
retete culinare - Tort de mere cu frisca 89294
retete culinare - Tort de mere cu frisca 89296
retete culinare - Tort de mere cu frisca 89298
retete culinare - Tort de mere cu frisca 89300
retete culinare - Tort de mere cu frisca 89301
retete culinare - Tort de mere cu frisca 89303

COMENTARII (28)

elena1988 1

07.03.2011, 10:50

motan

adry88 1

11.06.2011, 17:15

foarte bun

oana_pisicutza16 1

10.04.2012, 21:38

foarte bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S