Reteta de Tort diplomat - un dulce festiv si gustos

de iry-gabriela in Torturi, 26 Noi 2015 | 19692 vizualizari

 

Iata un delicios tort diplomat cu fructe, o explozie de arome si texturi care te va cuceri de la prima muscatura. Acest desert fara coacere imbina perfect cremozitatea fina a cremei diplomat cu aciditatea fructelor. Il poti servi la ocazii speciale sau pur si simplu pentru a-ti rasfata familia si prietenii, indiferent de ocazie, tortul diplomat cu fructe este alegerea perfecta pentru un moment dulce si memorabil.
Pentru a prepara aceasta Reteta de Tort diplomat - un dulce festiv si gustos, ai nevoie de urmatoarele ingrediente: piscoturi, frisca lichida, fructe, oua, zahar, lapte, gelatina.
Atentie: kiwi sau ananasul crude inhiba actiunea gelatinei datorita enzimelor din fructe, astfel ca va recomandam sa folositi fructe din conserva.

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:
  • 400g pișcoturi
  • 2 portocale
  • 2 kiwi
  • O cutie compot de ananas
  • 500g de frișcă lichidă
  • 5 gălbenușuri
  • 500ml lapte
  • 200g zahar
  • 2 linguri faina
  • 20g gelatină
  • O esenta se vanilie
Portii: 9
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de Tort diplomat - un dulce festiv si gustos:

Iata cum se prepara Reteta de Tort diplomat - un dulce festiv si gustos

Pentru inceput punem praful de gelatina sa se înmoaie cu 150ml apă călduță, amestecand cu o lingură si se lasa până devine ca o gelatină. 

Într -un alt vas punem cele 5 galbenusuri impreuna cu zaharul, le mixam după care adaugam faina si laptele putin cate putin. La final adaugăm esența si astfel compoziția obținută o punem la fiert, amestecand din cand in cand pana se îngroașă. 

Cand crema s-a îngroșat, o dam deoparte, o lasam sa se raceasca un pic după care adaugam gelatina hidratata, amestecand bine până se încorporează.  

Separat batem frisca cu mixerul pana se întărește, dupa care o vom amesteca putin cate putin cu crema fiartă si răcită.  Se va amesteca bine până la o buna omogenizare.

Portocalele si kiwi se vor curăța după care se vor tăia mici cubulete si se vor folosi pentru ornat.

Asamblare: 

Pișcoturile se vor înmuia putin cate putin in suc de ananas din conserva si se vor aseza intr-o tava de tort detașabilă (ca in poza).

Apoi se va intinde o parte din crema+ frișcă dupa care se va presara cuburi de portocale,  kiwi si ananas. Se va proceda astfel până ce vom termina crema+frisca .

Eu am ornat deasupra cu felii de portocală si kiwi si apoi l-am lasat la frigider până a doua zi. Sper sa va fi placut.

Iti recomandam si reteta de Rulada Diplomat, Rulada Diplomat cu capsuni, un desert foarte fresh sau Tortul Diplomat cu iaurt.

TIPS-URI

1

Portocalele după ce au fost taiate cubulete este bine sa le punem intr-o strecuratoare ca zeama sa se scurgă sa nu riscam sa se flescaiasca tortul de la zeama de portocala. Zeama o putem adauga in sucul de ananas pentru a inmuia pișcoturile.

2

Atentie: kiwi sau ananasul crude inhiba actiunea gelatinei datorita enzimelor din fructe, astfel ca va recomandam sa folositi fructe din conserva.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de Tort diplomat - un dulce festiv si gustos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort Diplomat cu zmeura