ReteteDePoveste

1

Bucataras
incepator

Bucuresti

Bucataras din 31.08.2013

RETETE12
PRIETENI79
Retete

Salata cu seminte, nuci si busuioc

In Salate la 24 Sep 2013

Se spala bine legumele si se toaca mai marunt decat la o salata obisnuita. Busuiocul se toaca cat de fin se poate, si se adauga peste salata. Se taie si nucile, insa nu foarte marunt, ca sa isi pastreze aroma, si se completeaza cu semintele de floarea soarelui. Se asezoneaza cu ulei de...

Gulas Unguresc

In Vita la 17 Sep 2013

Se spala carnea si se taie cubulete potrivite, dupa care se atunca in uleiul incis. Se lasa pe foc pana se rumeneste (trebuie sa fie facuta cam pe jumatate). Intre timp se spala bine legumele, si de toaca. Ceapa si morcovul le-am tocat la robot, dar cred ca ar fi fost mai bine daca taiam ceapa...

Orez cu legume si turmenic

In Mancaruri de post la 13 Sep 2013

Alegem orezul de boabele urate, il splam bine, pana cand apa devine limpede si il scurgem. Intre timp, punem intr-o cratita separat apa la fiert. Ceapa tocata o punem la calit intr-o cratita cu putin ulei. Cand devine sticloasa, adaugam orezul, pe care il amestecam usor pana cand se...

Briosa cu inima de capsuna

In Prajituri la 12 Sep 2013

Galbenusurile se freaca bine cu zaharul pana ce acesta din urma se topeste. Zaharul se pune treptat pentru ca altfel riscati sa mixati degeaba, si zaharul sa nu se mai topeasca. Cu cat compozitia este mai "inspumata" cu atat briosele vor fi mai pufoase. Se adauga uleiul si laptele...

Tortellini pe graba

In Tortellini la 11 Sep 2013

Tortellini se fierb conform istructiunilor de pe pachet. Intre timp, batem ouale spuma, si dam cascavalul pe razatioare. In oua punem sarea piperul si usturoiul. Dupa ce tortellini s-au fiert, ii scurgem de apa, ii clatim cu apa rece din abundenta (ca sa nu se lipeasca intre ei). Intr-o...

Mini Pavlova

In Torturi la 10 Sep 2013

Pentru bezea , albusurile se bat spuma, iar apoi se adauga zaharul treptat. Se mixeaza pana se topeste zaharul (valabil daca folositi zahar tos). Atentie! Daca folositi zahar tos, nu il punenti pe tot o data, pentru ca se va topi foarte greu, iar timpul de mixare se va dubla. Cand este...

Chiftelute dietetice la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 9 Sep 2013

Incalzim cuptorul la 180 de grade. Tocam legumele marunt si le amestecam cu carnea tocata. Eu le-am bagat la robot pana s-au maruntit. Daca nu aveti, le puteti da prin razatoare. Atentie, cartofii trebuie storsi de zeama inainte sa fie pusi peste carne. Separat, se bat ouale spuma, dupa...

Omleta speciala

In Aperitive / Garnituri la 4 Sep 2013

Se caleste ceapa in putin ulei. Cand ceapa devine transparenta, se adauga ardeiul, se mai tine pe foc 2-3 minute, apoi se adauga bulionul, se lasa 1-2 minute ca toate aromele sa se imbine, si se pune cabanosul taiat feliute. Intre timp se bat ouale se pune sare, piper, si se pune branza topita...

Budinca de prajitura cu visine

In Prajituri la 3 Sep 2013

Taiati Prajitura cubulete mai micute (2-3 cm), si le puneti intr-o tigaie incapatoare impreuna cu untul (in prealabil topit). Le "prajiti"cateva minute, avand grija sa le intoarceti de pe-o parte pe alta (dar fara sa le sfaramati). Dupa ce au prins o crusta usor maronie, se opreste...

Apple Crumble Reinventat

In Prajituri la 2 Sep 2013

Untul la temperatura camerei se amesteca impreuna cu faina si cele 80 gr de zahar. Se amesteca cu degetele pana ce rezulta bucatele mici de firimituri + cateva bucatele mai mari. Se da la congelator pt 10-15 min. Intre timp se prepara merele. Acestea se curata de coaja, si se taie patratele...

Tarta de visine cu crema si bezea

In Prajituri la 31 Aug 2013

La tarte, intotdeauna se incepe cu prepararea aluatului, deoarece trebuie sa stea la frigider cel putin jumatate de ora. Drept urmare, untul taiat cubulete cat mai mici se mixeaza cu zaharul pudra, dupa care de adauga ouale, unul cate unul si se va obtine o crema omogena. Se incorporeaza faina...

Calamari Pane (cu bere neagra)

In Fructe de mare la 31 Aug 2013

Se bat bine cele doua oua, se pune berea, se adauga faina si se mixeaza pana se formeaza un aluat un pic mai gros ca cel de clatite. Daca ati pus prea multa faina, aluatul se poate subtia cu bere (asta daca nu ati baut-o intre timp) sau cu apa (minerala de preferat). Berea neagra le da o aroma...

Afisate 1 - 12 din 12 retete    
CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!

Postari recente

publicat la 17.09.2013

Gulas Unguresc

publicat la 13.09.2013

Orez cu legume si turmenic

 
CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

3594 puncte

Rocsi

3278 puncte

robert_b

3217 puncte

Gherca Daniela

3045 puncte

mihaelar63

2364 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro