Mini Pavlova

de ReteteDePoveste in Torturi, 10 Sep 2013 | 2312 vizualizari

 

Aceasta prajitura a fost creata in onoarea celebrei balerine de origine rusa Anna Pavlova. Practic blatul de bezea si crema de frisca formeazafustita din tul specifica balerinelor.
Se crede ca aceasta prajitura fost inventata in Noua Zeelanda, Australia.

 

INGREDIENTE

  • Bezeaua:
  • 6 albusuri
  • 350 gr zahar (eu pun max 300 gr)
  • 1 lingurita amidon
  • 1 lingurita otet
  • esenta de vanilie
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • Crema:
  • 500 ml frisca lichida
  • 100 gr Mascarpone
  • esenta de vanilie/zahar vanilat
  • Fructe:
  • Capsuni/ cirese/ mango/ fructe de padure / orice combinatie va place voua
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini Pavlova:

Pentru bezea, albusurile se bat spuma, iar apoi se adauga zaharul treptat. Se mixeaza pana se topeste zaharul (valabil daca folositi zahar tos).


Atentie! Daca folositi zahar tos, nu il punenti pe tot o data, pentru ca se va topi foarte greu, iar timpul de mixare se va dubla.


Cand este gata, se adauga amidonul, otetul, vanilia, zaharul vanilat si se mai mixeaza cateva min.


Varianta 1 (tort)


Se aseaza o hartie de copt pe o tava intinsa de aragaz si se deseneaza un cerc. Se adauga bezeaua, incercand sa nu depasiti (prea mult) cercul. Marginile trebuie sa fie mai inalte.


Se da la cuptul (incins bine impreabalil). Se coace 90 de minute la 100 grade,cu usa de la cuptor intre- deschisa. Bezeaua trebuie sa fie crocanta pe exterior si cremoasa pe interior.


Atentie! nu va speriati cand o sa vedeti ca a crapat bezeaua, este ok.


Varianta 2 (Mini Pavlova)


Se fac cerculete cam de 10 cm diametru, iar marginile trebuie sa fie un pic mai inalte. In rest, este identic cu procedeul de mai sus.


Dupa ce sunt gata, se lasa sa se raceasca in cuptor.


Pentru crema nu trebuie decat sa mixam frisca cu mascarpone, sa adaugam esenta si zaharul vanilat. Apoi dam la rece pana sunt gata si bezelele.


Se aranjeaza pe platou, inainte sa fie servite, altfel bezeaua nu va mai fi crocanta, si se va inmuia.


Peste bezea se adauga un strat de fructe, crema , iar la final inca un strat de fructe (ceva mai putine).

 

TIPS-URI

1

Puteti sa folositi si fructe de padure congelate, dar dupa ce le decongelati, sa le dati intr-un clocot cu 2-4 linguri de zahar, ca altfel sunt acrisoare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini Pavlova" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

DIANA B 1

13.09.2013, 10:25

cristinap 1

13.09.2013, 13:47


Delicioasa!

abstract01 1

07.10.2013, 21:00

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Pavlova