Tort de ciocolata cu zmeura

de adela1981 in Torturi, 22 Iul 2012 | 4446 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 oua
  • 200 gr unt
  • 400 gr zahar pudra
  • 50 gr cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • sare
  • 100 ml lapte
  • 1 esenta migdale
  • 200 gr faina

Crema mouse de ciocolata alba:

  • 250 ml frisca
  • 2 oua intregi
  • 50 gr zahar
  • 200 gr ciocolata alba
  • 300 gr zmeura

Glazura:

  • 20 gr cacao
  • 150 gr zahar
  • 40 ml apa
  • 10 ml ulei/ 1 lingura unt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata cu zmeura:

Pentru blat, mixam untul la temperatura camerei, cu zaharul, apoi adaugam pe rand cate un ou, mixand dupa fiecare.

Adaugam un praf de sare si laptele.

Apoi adaugam esenta de migdale si cacao cernuta.

Se amesteca foarte bine, apoi se adauga praful de copt, bicarbonatul si faina.

Se amesteca totul si se toarna in doua forme rotunde, tapetate cu hartie de copt , cu diametrul 20.

Se coace in cuptorul incalzit 20 min, fiecare in parte ( nu au incaput sa le coc imreuna).

Blatul va fi umed , se incearca blatul cu scobitoare.

Se scoate din forme, se lasa la racit, apoi se taie in doua, rezultand 4 foi de blat.

Pentru crema, se bat ouale intregi cu 2 linguri de zahar, pe bain marie, apoi se adauga ciocolata rupta.

Se mai bate pana ce se topeste ciocolata, apoi se lasa la racit.

Frisca se bate si se adauga pe rand la crema de ciocolata. Pentru sirop se amesteca visinata cu apa si zaharul si se fierbe pana ce se topeste zaharul si se evapora alcoolul.

Se lasa la racit, apoi se insiropeaza blaturile ( desi blatul are o compozitie umeda, totusi am preferat sa insiropez dar nu foarte tare)

Se asambleaza in felul urmator, blatul insiropat, crema se imparte in trei si se mai lasa o lingura sau doua pentru ornat, iar deasupra cremei se imparte zmeura.

Se lasa cateva pentru ornat. Pentru glazura, se fierbe un sirop din apa si zahar, apoi se adauga cacao cernuta si o lingura de unt sau ulei, eu am folosit ulei.

Se lasa la racit apoi se toarna deasupra tortului si se lasa sa curga spre margine.

Se orneaza cu zmeura.

Pofta dulce!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

iri_iri 1

23.07.2012, 20:28

merisor 1

25.07.2012, 06:09

Ups, e dimineata si uite peste ce am dat place!

Alinutza80 1

03.08.2012, 20:11

un deliciu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Desert tort Maresal Joffre