Tort coronita cu capsuni

de ala_oancea in Torturi, 8 Mai 2009 | 3450 vizualizari

 

Tort cu blat cu vin rosu, foarte interesant. Iar crema cu budinca si frisca, o alta varianta la cea de budinca si unt. Mie mi se pare mai gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 200 gr unt
  • 4 oua
  • 300 gr faina
  • 1 praf de copt
  • 200 gr zahar
  • 125 ml vin rosu
  • Crema:
  • 350 ml lapte
  • 1 budinca de vanilie cu bucatele de capsuni
  • 2 linguri de zahar
  • 150 ml frisca lichida
  • Decor:
  • capsuni
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort coronita cu capsuni:

Se freaca ouale cu untul moale, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o compozitie cremoasa. Se adauga vinul, apoi faina si se mixeaza bine. Se toarna compozitia in forma unsa si tapetata cu faina si se coace aproximativ o ora la 180C.



Intre timp se prepara budinca si se lasa la racit. Frisca lichida se mixeaza pana se intareste bine, iar apoi se incorporeaza in budinca.


Dupa ce blatul este copt se lasa sa se raceasca si se taie apoi in 3. Se umplu foile de blat cu crema de budinca, se unge apoi si deasupra si se orneaza cu capsuni.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort coronita cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (17)

ala_oancea 1

02.06.2009, 10:25

Multumesc frumos Alina

Roda 1

10.06.2009, 18:08

elena1988 1

04.03.2011, 17:24

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Kebab libanez de pui
  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crumble cu capsuni si rubarba - reteta cu nr. 300

de oanapl 5

ieri la 20:32

Friganele dulci cu aroma de portocale si gem de caise

de Camelya 4

ieri la 19:47

Salata cu oua de prepelita

de oanapl 5

ieri la 19:45

Musaca de cartofi cu varza si carne

de Adi 3

ieri la 19:38

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de lapte condensat