Nugat glace', by Radu Popovici

de Ina in Dulciuri, 15 Aug 2013 | 17311 vizualizari

 

Nu am avut fructe de padure pentru coulisul de fructe, dar va asigur ca si fara acesta, este un adevarat deliciu : pufoasa, aerata, fara ace de gheata !

 

INGREDIENTE

  • 1,2 litri frisca lichida vegetala
  • 400 g zahar
  • 200 g caise deshidratate
  • 200 g alune prajite, nesarate
  • 5 albusuri de ou
  • semintele de la 1/2 pastaie de vanilie
  • 1 lingurita de esenta de vanilie
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nugat glace', by Radu Popovici:

Preparam intai crantzul:  Topim intr-o tigaie 200 g zahar, amestecand continuu pentru a nu se arde si se prepara un caramel de culoare bruna. Cand zaharul este complet topit ( dar nu ars ) se adauga alunele tocate in prealabil si se amesteca rapid, ca acestea sa se acopere uniform cu sirop. Amestecam cu grija inca 1-2 minute, pentru a gati usor si alunele, apoi turnam  crantzul pe o bucata de folie metalica si-l intindem cat mai uniform. Lasam sa se raceasca , apoi il dezlipim de pe folie si il tocam cu un cutit sau il punem intr-o punga si-l zdrobim bine cu ciocanul de snitele. 

Batem frisca si o pastram in frigider pana preparam amestecul de albusuri.

Mixam  albusurile de ou cu putina sare, pana devin o spuma tare. Separat, fierbem intr-o cratita 150 ml apa si 200 g zahar, amestecand din cand in cand. Cand siropul se leaga ( face spuma )  oprim focul si-l  incorporam  in albusurile de ou, mixand continuu. Siropul fierbinte va gati albusurile si le va dubla volumul. Adaugam vanilia , mai mixam 2-3 minute si lasam mixtura sa se raceasca.

Maruntim caisele deshidratate ( eu le-am tocat la robot )  si le amestecam cu frisca batuta , crantzul de alune si mixtura de albusuri. 

Transferam totul in vase pe care le vom lasa la congelator cateva ore, dupa care putem servi delicioasa inghetata simpla, sau alaturi de diverse sosuri de fructe. In lipsa acestora, eu am folosit topping de ciocolata. 

Multumesc pentru reteta d-lui Radu Popovici! 

TIPS-URI

1

In reteta mea am redus putin cantitatea de zahar si am folosit mai multa frisca lichida .

Daca ti-a placut reteta noastra "Nugat glace', by Radu Popovici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (60)

Bucataras Diana 1

08.01.2017, 15:19

Ce bine arata! Cand se face cald o incerc si eu

kytz 1

30.06.2017, 15:43

Super!

Rahela Velicu 1

02.07.2017, 13:06

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Inghetata de ciocolata perfecta