Clatite cu urda la cuptor

de La Ancuta in Dulciuri, 31 Oct 2010 | 33333 vizualizari

 

by Miha, cu unele modificari

 

INGREDIENTE

Clatite:

  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 100 g iaurt
  • 250 ml lapte
  • 2 linguri ulei
  • esenta de vanilie
  • 2 cani faina

Umplutura:

  • 300 g urda
  • 1 ou intreg
  • 3 linguri zahar
  • esenta de rom
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu urda la cuptor:

Se mixeaza ouale cu zaharul si un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Se adauga uleiul, iaurtul apoi laptele, vanilia si faina. Se amesteca pana se omogenizeaza si rezulta un aluat fluid, putin mai gros decat la clatitele obisnuite.

Se prajesc in putin ulei, pe ambele parti.

Pentru umplutura se amesteca bine urda cu oul, zaharul si romul, pana devine ca o crema.

Se taie clatitele pe jumatate. Se pune pe fiecare jumatate o lingura de umplutura, se indoaie marginile apoi se ruleaza.

Se pun clatitele astfel rulate intr-o forma unsa cu unt si se pudreaza cu zahar pudra.

Se dau la cuptor 15 minute, pana devin putin crocante.

Noi le-am servit cu sirop de mure (in lipsa laptelui condensat).

Au fost o bunatate si au disparut cat ai clipi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu urda la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Clatite cu nes si 2 umpluturi (frisca, nutela, ananas si dulceata de mure)