Desert gogosi vanilate de post

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 17 Apr 2020 | 3091 vizualizari

 

Aluaturi de casa
Am pregatit niste gogosi pufoase, gustoase, de post si cu ingrediente simple si putine.
Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la Merisor, careia ii multumesc!

 

INGREDIENTE

  • 25 g drojdie proaspata
  • 3 linguri zahar
  • 250 ml apa calda
  • 1 praf de sare
  • 2 plicuri de zahar vanilinat (8 g/plic)
  • esenta de vanilie
  • 50 ml ulei
  • 500 g faina de tara (sau cat cuprinde)
  • circa 1 l ulei pentru prajit
  • 80 g zahar pudra vanilat
Portii: 33
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert gogosi vanilate de post:

Drojdia se freaca cu o lingura de zahar pana cand devine lichida. Se adauga apa calda peste ea si 100 g de faina cernuta. Se amesteca totul si se lasa sa creasca la loc cald.

Dupa aceea, se adauga restul de zahar, sarea, zaharul vanilinat, esenta de vanilie si faina, care se adauga treptat. Se framanta aluatul si se incorporeaza uleiul, obtinand o bila elastica si nelipicioasa. Se acopera cu un prosop si se lasa sa creasca la loc cald.

Dupa ce aluatul si-a dublat volumul, se intinde pe masa de lucru infainata cu ajutorul unui sucitor. Se decupeaza cerculete cu un pahar si se lasa sa mai creasca circa 10 minute.

Se pune uleiul pentru prajit intr-o tigaie adanca si se incinge.

Gogosile se prajesc in baia de ulei la foc potrivit sau chiar mic. Se scot pe un servetel, apoi, cat sunt inca fierbinti, se dau prin zahar pudra vanilat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosi vanilate de post" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de prajitura invizibila cu mere

pe 24.11 la 23:05

Reteta de Tiramisu cu ciresata

pe 24.11 la 18:33

Reteta de placinta calorica

pe 24.11 la 18:11

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2387 puncte

Catalina L

1636 puncte

Rocsi

1387 puncte

oanapl

1334 puncte

 Merisor

1100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosi de post