Tort de cafea cu crema mascarpone si piersici

de marcelalidia22 in Dulciuri, 10 Oct 2015 | 387 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat de cacao:
  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 150 g faina
  • 4 Lg cafea instant
  • 1 praf Sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • Crema mascarpone si piersici :
  • 250 g mascarpone
  • 400 ml frisca indulcita
  • 2 piersici
  • 6 lg zahar pudra
  • 1 lingura gelatina
  • Pt.ornat:
  • 100 ml frisca indulcita
  • Bombonele colorate
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de cafea cu crema mascarpone si piersici:

Blatul:


Incepem prin a face blatul. Intr-un vas cernem faina si amestecam cu praful de copt. Amestecam galbenusurile cu zaharul si cafeaua instant pana se spumeaza. Separat se bat albusele pana se tin de tel. Se amesteca galbenusurile spuma albusirile batute spuma si apoi se adauga faina , cacao si praful de sare si lingurita de praf de copt. Amestecam bine totul, apoi turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt. Dam tava in cuptorul preincalzit la 180 grade C timp de 40 minute. Apoi scoatem tava si lasam blatul la racit. In acest timp facem crema.


Crema:


Se pune gelatina in 100 ml apa rece , apoi se pune vasul cu gelatina in apa calda ca sa se dizolve bine.


Se amesteca mascarponele cu zaharul pudra si piure-ul facut din 2 piersici decojite si gelatina.


Intre timp se mixeaza frisca apoi se adauga peste mascarpone si se amesteca incet sa nu se taie.


Asamblare:


Se taie blatul in 3 si se pune crema.


Cu restul de crema ramasa se imbraca tortul si apoi se orneaza cu frisca si bombonele colorate.


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de cafea cu crema mascarpone si piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (1)

lilik 1

10.10.2015, 13:12

Mmmmm, tare bun trebuie sa fie ;-)

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

Salata de fasole verde fideluta cu iaurt cremos

pe 19.07 la 23:47

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 22:46

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu nuca