Plăcintă de dovleac

de DinDragostePentruGatit in Dulciuri, 10 Mar 2015 | 779 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de plăcinte (14 foi);
  • 1 dovleac plăcintar;
  • 28 lg zahăr;
  • ulei de floarea soarelui, pentru uns foile;
  • zahăr vanilat;
  • 1-2 lg zahăr brun.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plăcintă de dovleac:


Se lasă foile la decongelat, dacă sunt congelate.


Se taie dovleacul în două, pe lung. Se scot sâmburii, se decojeşte şi se dă la răzătoare.


Se iau câte două foi de plăcintă, se ung pe toată suprafaţa cu ulei cu ajutorul unei pensule.


Se pune dovleac ras pe toată foaia, în strat subţire, se presară 2 linguri de zahăr şi se rulează.


Se procedează la fel cu toate cele 14 foi; rezultă 7 rulouri care se aşează pe tava acoperită cu hârtie de copt şi unsă cu puţin ulei.


Eu folosesc mereu hârtie de copt, pentru a fi sigură că nu se lipeşte plăcinta şi să fie mai uşor apoi să spăl tava.


Se unge plăcinta deasupra cu ulei şi se introduce tava în cuptorul încălzit.


Se coace la 180 grade C, în mijlocul cuptorului, până capătă o culoare uşor arămie.


După ce s-a copt se presară zahăr brun deasupra, se lasă la răcit şi se porţionează.


În momentul servirii se poate pudra zahăr vanilat.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcintă de dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

tarasmariana 1

10.03.2015, 20:27

monik80 1

17.03.2015, 17:58

DinDragostePentruGatit 1

06.04.2015, 11:25

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti spiralati