Plăcintă de dovleac

de DinDragostePentruGatit in Dulciuri, 10 Mar 2015 | 1156 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de plăcinte (14 foi);
  • 1 dovleac plăcintar;
  • 28 lg zahăr;
  • ulei de floarea soarelui, pentru uns foile;
  • zahăr vanilat;
  • 1-2 lg zahăr brun.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plăcintă de dovleac:


Se lasă foile la decongelat, dacă sunt congelate.


Se taie dovleacul în două, pe lung. Se scot sâmburii, se decojeşte şi se dă la răzătoare.


Se iau câte două foi de plăcintă, se ung pe toată suprafaţa cu ulei cu ajutorul unei pensule.


Se pune dovleac ras pe toată foaia, în strat subţire, se presară 2 linguri de zahăr şi se rulează.


Se procedează la fel cu toate cele 14 foi; rezultă 7 rulouri care se aşează pe tava acoperită cu hârtie de copt şi unsă cu puţin ulei.


Eu folosesc mereu hârtie de copt, pentru a fi sigură că nu se lipeşte plăcinta şi să fie mai uşor apoi să spăl tava.


Se unge plăcinta deasupra cu ulei şi se introduce tava în cuptorul încălzit.


Se coace la 180 grade C, în mijlocul cuptorului, până capătă o culoare uşor arămie.


După ce s-a copt se presară zahăr brun deasupra, se lasă la răcit şi se porţionează.


În momentul servirii se poate pudra zahăr vanilat.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcintă de dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (13)

tarasmariana 1

10.03.2015, 20:27

monik80 1

17.03.2015, 17:58

DinDragostePentruGatit 1

06.04.2015, 11:25

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aripioare cu sos
  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

  • 12

    L

  • 13

    MA

  • 14

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chec pufos