Plăcintă de dovleac

de DinDragostePentruGatit in Dulciuri, 10 Mar 2015 | 3395 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de plăcinte (14 foi);
  • 1 dovleac plăcintar;
  • 28 lg zahăr;
  • ulei de floarea soarelui, pentru uns foile;
  • zahăr vanilat;
  • 1-2 lg zahăr brun.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plăcintă de dovleac:

 

Se lasă foile la decongelat, dacă sunt congelate.

Se taie dovleacul în două, pe lung. Se scot sâmburii, se decojeşte şi se dă la răzătoare.

Se iau câte două foi de plăcintă, se ung pe toată suprafaţa cu ulei cu ajutorul unei pensule.

Se pune dovleac ras pe toată foaia, în strat subţire, se presară 2 linguri de zahăr şi se rulează.

Se procedează la fel cu toate cele 14 foi; rezultă 7 rulouri care se aşează pe tava acoperită cu hârtie de copt şi unsă cu puţin ulei.

Eu folosesc mereu hârtie de copt, pentru a fi sigură că nu se lipeşte plăcinta şi să fie mai uşor apoi să spăl tava.

Se unge plăcinta deasupra cu ulei şi se introduce tava în cuptorul încălzit.

Se coace la 180 grade C, în mijlocul cuptorului, până capătă o culoare uşor arămie.

După ce s-a copt se presară zahăr brun deasupra, se lasă la răcit şi se porţionează. 

În momentul servirii se poate pudra zahăr vanilat. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Plăcintă de dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chec cu mere si scortisoara