Gulas Unguresc

de ReteteDePoveste in Vita, 17 Sep 2013 | 21986 vizualizari

 

Am inceput sa caut retete pe net, si am gasit o sumedenie de modalitati de a prepara acest gulas. Unii zic ca e supa, altii ca e tocana, altii ca e un fel de combinatie intre supa si tocana... si asa ca am ramas tare bulversata. Dar nu am renuntat si m-am gandit sa combin informatiile citite si sa creez propria mea reteta. Nu stiu cat de autentica este, si daca se mai poate numi gulas, dar la gust sema foarte mult cu ce am mancat la Oradea.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de vita
  • 5 - 6 rosii potrivite
  • un borcan de 500 gr bulion facut in casa
  • jumatate cescuta de ulei
  • 3-4 morcovi medii
  • 2 ardei grasi
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 lingurita boia iute
  • 1 lingura boia dulce
  • 1 lingurita si jumatate de chimen
  • 2 foi de dafin (micute)
  • 1.25 l apa

Galuste:

  • 4-5 linguri de faina
  • 1 ou
  • 1-2 linguri de apa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulas Unguresc:

Se spala carnea si se taie cubulete potrivite, dupa care se atunca in uleiul incis. Se lasa pe foc pana se rumeneste (trebuie sa fie facuta cam pe jumatate). Intre timp se spala bine legumele, si de toaca.


Ceapa si morcovul le-am tocat la robot, dar cred ca ar fi fost mai bine daca taiam ceapa solzisori, si morcovul patratele. Ardeiul si rosiile le-am taiat cubulete potrivite.


Dupa ce carnea este rumenita, se scoate si in uleiul ramas se pune ceapa. Cand ceapa s-a inmuiat, se adauga toate ingresntele, inclusiv carnea. Se pune apa si se lasa la fiert la foc mic si cu capacul pus.


Cand mancarea da in clocot, se pune usturoiul pisat, boiaua, foile de dafin si chimenul.


Se lasa sa fiarba cam o ora, dar intre timp se pregatesc galustele.


Se bate oul impreuna cu o lingura de apa. Se adauga faina treptat sa nu se formeze coloase. Rezultatul trebuie sa fie un aluat destul de vanjos. Daca aluatul este sfaramicios, se mai adauga o lingura se apa.


Cand carnea este aproape gata, se pun galustele. Se formeaza bilute cam cat o unghie si se arunca in oala. Galustele nu trebuie sa fie perfect rotunde. Se mai lasa pe foc inca 20-30 de minute, timp in care puteti pregati o mamaliguta.


A iesit o minunatie de mancare.


Sper sa nu primesc prea multe critici de la cunoscatori, dar sunt deschisa la orice comentariu, caci din greseli invata omul.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas Unguresc" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Vacuum Blender HB300RE

- 550 lei
2499.99 lei
1949.99 lei

Blender Profesional Versa

- 360 lei
1799.99 lei
1439.99 lei

Aparat de vidare V3840-I

- 120 lei
1199.99 lei
1079.99 lei

COMENTARII (26)

Sidy 1

18.09.2013, 16:17

Draga mea ReteteDePoveste
daca e vorba de BB din burtica.....atunci musai acel gulyas se papa DOAR cu mamaliguta ! Sa fiti sanatosi amandoi !

ReteteDePoveste 1

18.09.2013, 17:22

Multumim frumos draga Sidy!te imbratisez cu drag

Ubulika 1

20.09.2013, 08:18

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9780 puncte

oanapl

8920 puncte

RODIMUR

8820 puncte

Rocsi

7100 puncte

Valclaudia

5880 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cartofi pufosi preparati la cuptor
  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Gulas de porc la Crock Pot