Snitel vienez - Wiener Schnitzel

de MOKUSKA in Vita, 30 Iun 2014 | 2690 vizualizari

 

Asa cum spune si denumirea, reteta este originara din Viena, Austria. In tara noastra este foarte raspandita varianta: snitel din pulpa de porc, insa multi nu stiu ca cea originala se prepara din pulpa de vita.

 

INGREDIENTE

  • 4 felii mai maricele, nu foarte groase de pulpa de vita
  • 1 ou
  • 2 linguri de lapte
  • pesmet
  • faina
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prajit
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Snitel vienez - Wiener Schnitzel:

Feliile de carne le curatam foarte bine de zgarciuri, le spalam, le lasam pe o hartie absorbanta, le batem cu ciocanul pentru carne de 2-3 ori (nu trebuie batute foarte subtiri feliile, daca batem mult carnea de vita nu mai ramane suculenta dupa prajire), le dam cu sare si piper dupa gust. In trei farfurii pregatim ouale batute cu lapte si praf de sare, faina si pesmetul. Fiecare felie se da separat prin : faina, oua si pesmet. Dupa ce am dat prin pesmet felia de carne, lasam un minut sa se usuce si presam foarte bine din nou cu pesmetul din farfurie pe ambele parti.


Snitelele se prajesc in ulei fierbine, fara sa se arda, cateva minute pe ambele parti. (sa nu lasati foarte mult in ulei fiindca isi pierde suculenta carnea de vita).


Se serveste cald sau rece cu lamaie si legume proaspete.

 

TIPS-URI

1

curatati foarte bine carnea de pielite, zgarciuri altfel riscati sa se adune carnea, daca este nevoie crestati putin in lungime cu un cutit foarte ascutit

2

uleiul pentru prajit sa fie foarte curat

Daca ti-a placut reteta noastra "Snitel vienez - Wiener Schnitzel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

mamaieelena 1

02.07.2014, 09:55

Bya Ralu 1

07.07.2014, 15:28

ce bun e

mihaelar63 1

18.11.2016, 08:37

Buuun !!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

ieri la 23:50

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

ieri la 22:46

Desert cu visine si iaurt

de GeorgiG 5

ieri la 20:43

RETETA RECOMANDATA
Snitel vienez