Snitel vienez cu cus-cus

de T I M E A in Porc, 14 Apr 2013 | 6984 vizualizari

 

Nu va prezint nimic deosebit, doar o mancare usoara pentru un pranz gustos si satios. Mie imi place tare mult snitelul mai ales cel cu pesmet, pentru ca mama mea doar asa il facea. Si pe planga snitelul crocant am facut si cus-cus usor picant.

 

INGREDIENTE

Pentru snitele:

  • 500 gr carne slaba de porc
  • sare si piper
  • 2 oua
  • 3-4 linguri lapte
  • faina
  • pesmet
  • ulei pentru prajit

Pentru cus-cus:

  • 250 gr cus-cus
  • 2 l apa
  • sare, piper
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa
  • 4 lingurite sos iutel (de la Bunatati din natura)
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Snitel vienez cu cus-cus:

Carnea o feliem si o batem cu ciocanul de snitele. (pentru a nu stropi in jur punem peste felia de carne o bucata de folie alimentara). Saram si piperam fiecare bucata de carne batuta.


Pregatim trei farfurii: 1. faina, 2.ouale batute amestecate cu laptele, 3. pesmet


Punem pe foc tigaia cu uleiul.


Dam fiecare bucata de carne pe rand prin faina, ou si apoi pesmet si prajim in uleiul incins pe ambele parti.


Scoatem carnea prajita pe prosoape de hartie pt a absorbi surplusul de ulei.


Intr-un vas punem aprox 2 l de apa si lasam sa fiarba cu putina sare. Cand fierbe apa, adaugam cus-cus-ul si lasam la fiert aprox 10 minute. Oprim focul si mai lasam 2-3 minute, apoi strecuram si trecem cus-cus-ul pe sub un jet de apa rece.


Separat intr-o tigaie mai adanca/wok punem 2 linguri de ulei si calim putin ceapa tocata marunt. Punem peste ceapa cus-cus-ul, adaugam sare si piper si sos iutel si amestecam.


Si e gata pranzul: snitel, cus-cus si castraveti murati.


Pofta mare!!!

 

TIPS-URI

1

Puteti inlocui sosul iutel cu orice alt sos usor picant

Daca ti-a placut reteta noastra "Snitel vienez cu cus-cus" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

T I M E A 1

14.04.2013, 15:26

Anett

Rocsi 1

14.04.2013, 20:53

Bun meniu pentru astazi!

T I M E A 1

15.04.2013, 18:44

multumesc Rocsi

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Snitel de porc cu sos vanatoresc