Racituri (piftii)

de burdulea56 in Porc, 6 Ian 2011 | 5673 vizualizari

 

In Ardeal, de Boboteaza se pregatesc racituri. Sa nu stric traditia, am facut si eu racituri.

Noi le mancam cu ineluse de ceapa rosie, stropite cu otet balsamic, dar asta nu mai e traditie, bunicii nu aveau otet balsamic si era poate mai bine.

 

INGREDIENTE

  • 6 labute de porc,
  • 1 ciolan porc (proaspete),
  • 2 frunze dafin,
  • 1 lingurita boabe piper,
  • sare,
  • 1 capatana usturoi,
  • 1 ceapa alba. 
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Racituri (piftii):

Labutele si ciolanul le-am parlit la aragaz dupa care le-am curatat f. bine apoi le-am lasat in apa cu sare vreo 2 ore, ca sa iasa sangele din carnita si sa obtinem un preparat limpede. Punem carnea la fiert intr-o oala mare la foc potrivit. Intotdeauna apa sa treaca peste carne cu vreo 3 degete. Cand incepe sa fiarba, pazim oala si spumam. Dupa ce nu mai rezulta spuma, fierbem raciturile la foc moale. Adaugam foile de dafin, piperul si ceapa intreaga cu putina codita sa nu se imprastie in oala. Potrivim de sare, dar atentie nu prea multa, pt ca fiertura se mai sareaza si cu mujdeiul pe care il adaugam la momentul potrivit. Fierbem carnea pana se desprinde usor de pe oase. Facem un test cu putina zeama, pe care o punem in frigider cateva minute(intr-o cescuta punem o lingura de zeama) si daca zeama se incheaga procesul de fierbere e incheiat.


Intre timp curatam usturoiul si pregatim un mujdei gros pe care il adaugam in oala cu cateva minute inainte de a stinge focul, cand suntem atenti si la gustul de sare. Se scoate carnea si se aseaza in farfuriile pregatite deja pe masa (oasele ce se desprind nu le asezam in farfurii). Zeama se strecoara printr-o sita in alta oala curata si apoi cu polonicul se toarna in fiecare farfurie peste carne. Se pun farfuriile in loc racoros sa se inchege piftia. Se servesc cu boia rosie sau putin piper, alaturi de ceapa rosie si un pahar de vin bun.

 

TIPS-URI

1

Intotdeauna parlesc ciolanul si labutele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Racituri (piftii)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

burdulea56 1

08.01.2011, 22:32

Kamy, te invit!

burdulea56 1

08.01.2011, 22:34

Bunica, cred ca sunt bune, nu am mancat niciodata cu sfecla, dar incerc.

adry88 1

20.05.2011, 10:41

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu branzeturi grecesti
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Muschiulet de porc impletit cu sos de usturoi