Varza à la Cluj

de Georgiana78 in Porc, 2 Sep 2012 | 5232 vizualizari

 

Este prima data cand fac aceasta mancare....auzeam mereu de aceasta varzica si am zis sa o fac si eu odata sa vad cum este....si mi-a placut mult! Nu stiu daca este reteta originala sau nu...am gasit-o intr-o revista mai veche....dar este tare buna...!

 

INGREDIENTE

  • 1 varza dulce mijlocie
  • 750 gr carne tocata - dupa preferinta porc, vita sau pui - eu am facut de porc
  • 1 ceapa mare
  • 100 gr orez
  • 100 ml samantana
  • 3 rosii - eu am pus suc
  • sare, piper
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza à la Cluj:

- spalam varza, o taiem fideluta, o frecam cu sare si o inabusim cu ulei si apa


- curatam ceapa, o taiem marunt si o calim in ulei pana se aureste apoi adaugam carnea tocata, potrivim de sare si piper si le inabusim impreuna adaugand apa daca e nevoie


- spalam orezul si il fierbem in 2 cesti apa (300 ml) si un praf de sare


- dupa ce au fiert toate le lasam deoparte


- ungem o cratita cu ulei, asezam un strat de varza, unul de carne, unul orez si o lingura smantana si continuam asa pana se termina compozitiile, iar ultimul strat trebuie sa fie de varza peste care asezam rosiile taiate rondele, punem smantana ramasa si dam varza la cuptor pentru 30 min la foc potrivit

TIPS-URI

1

se putea pune si putina afumatura...

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza à la Cluj" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Georgiana78 1

02.09.2012, 21:12

Ruxy ma bucur mult ca iti place

diaconta 1

03.09.2012, 12:18

ce buuuuuuuuuun

Georgiana78 1

03.09.2012, 12:37

Dia, ma bucur ca iti place! Pupici!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5992 puncte

Panacris

5442 puncte

RODIMUR

4040 puncte

Rocsi

3926 puncte

Bya Ralu

2775 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supă de roșii cu ciuperci uscate
  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu branza sarata si marar

de RODIMUR 7

ieri la 23:57

Unt cu leurda

de Lau 9

ieri la 21:30

Pui cu leurda

de Lau 9

ieri la 20:52

Avat marinat

ieri la 19:36

Desert biscuiti din faina de alac, parfumati cu lavanda

pe 17.09 la 21:47

RETETA RECOMANDATA
Varza a la Cluj- varianta Bihoreana