Varza à la Cluj

de Georgiana78 in Porc, 2 Sep 2012 | 4415 vizualizari

 

Este prima data cand fac aceasta mancare....auzeam mereu de aceasta varzica si am zis sa o fac si eu odata sa vad cum este....si mi-a placut mult! Nu stiu daca este reteta originala sau nu...am gasit-o intr-o revista mai veche....dar este tare buna...!

 

INGREDIENTE

  • 1 varza dulce mijlocie
  • 750 gr carne tocata - dupa preferinta porc, vita sau pui - eu am facut de porc
  • 1 ceapa mare
  • 100 gr orez
  • 100 ml samantana
  • 3 rosii - eu am pus suc
  • sare, piper
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza à la Cluj:

- spalam varza, o taiem fideluta, o frecam cu sare si o inabusim cu ulei si apa


- curatam ceapa, o taiem marunt si o calim in ulei pana se aureste apoi adaugam carnea tocata, potrivim de sare si piper si le inabusim impreuna adaugand apa daca e nevoie


- spalam orezul si il fierbem in 2 cesti apa (300 ml) si un praf de sare


- dupa ce au fiert toate le lasam deoparte


- ungem o cratita cu ulei, asezam un strat de varza, unul de carne, unul orez si o lingura smantana si continuam asa pana se termina compozitiile, iar ultimul strat trebuie sa fie de varza peste care asezam rosiile taiate rondele, punem smantana ramasa si dam varza la cuptor pentru 30 min la foc potrivit

 

TIPS-URI

1

se putea pune si putina afumatura...

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza à la Cluj" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Georgiana78 1

02.09.2012, 21:12

Ruxy ma bucur mult ca iti place

diaconta 1

03.09.2012, 12:18

ce buuuuuuuuuun

Georgiana78 1

03.09.2012, 12:37

Dia, ma bucur ca iti place! Pupici!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Varza a la Cluj