Friptura de porc la tava

de Rocsi in Porc, 23 Aug 2011 | 11710 vizualizari

 

A taiat o ruda porcul si i-a dat si unui unchi niste carne si a adus-o la mine.a vrut friptura si i-am facut.bineinteles au mancat doar barbatii ca era putin grasa si noi fetele ne strambam cand o vedeam!!!!!

 

INGREDIENTE

  • 1,400 kg carne de porc(muschi cu putina grasime) dezosata
  • sare
  • piper
  • boia de ardei iute
  • 1 ceapa
  • 2 rosii
  • ulei
  • vin rosu
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de porc la tava:

Carnea o spalam bine si o portionam.

o tamponam cu niste servete de bucatarie.

luam o tava si punem in ea un strop de ulei,pe care il intindem cu un penson de bucatarie.

punem bucatile de carne in tava.

o condimentam cu sare,piper si putina boia de ardei iute.

ceapa o curata, si o taiem felii rotunde.

rosiile le spalam si le taiem tot felii rotunde.

le punem peste carne si feliile de rosii si cele de ceapa.

punem cam 3 sferturi de cana de apa.

acoperim tava cu folie,pe care o gaurim din loc in loc.

dam tava in cuptorul incins,la o temperatura potrivita.

ne mai uitam la friptura din cand in cand.

cand este aproape gata,luam folia si stopim carnita cu vin rosu.

mai dam 10 minute la cuptor,apoi scoatem si stropim iar cu putin vin.

mi dam inca 10 minute ,apoi o scoatem si o lasam la racorit.

Merge de minune cu muraturi si bineinteles un pahar de vin rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc la tava" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc cu carnati si rozmarin