Apple Crumble Reinventat

de ReteteDePoveste in Prajituri, 2 Sep 2013 | 3291 vizualizari

 

Crumble este o prajitura traditionala englezeasca si merge de minune alaturi de o cana de ceai.
Aceasta de poate face cu orice fel de fructe, dar cea cu mere este cea mai cunoscuta.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de unt (1 lingura pt calit merele, 1/2 lingura pt uns tava, restul pt aluat)
  • 1.5-2 kg mere (eu am pus 6 mere maricele)
  • stafide, merisoare,prune uscate, nuci, migdate (ce aveti prin casa) - optional
  • fulgi de ovaz - optional
  • 8o gr zahar -> pt aluat
  • 3-5- linguri zahar pt mere (depinde cat de dulce va place)
  • scortisoara
  • 250 gr faina
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Apple Crumble Reinventat:

Untul la temperatura camerei se amesteca impreuna cu faina si cele 80 gr de zahar. Se amesteca cu degetele pana ce rezulta bucatele mici de firimituri + cateva bucatele mai mari. Se da la congelator pt 10-15 min.


Intre timp se prepara merele. Acestea se curata de coaja, si se taie patratele (cam de 1-2 cm). Se pune o lingura de und intr-o tigaie incapatoare. Dupa ce s-a topit se adauga zaharul (cele 3-5 linguri) si se caramelizeaza un pic (atentie sa nu se arda zaharut pt ca va deveni amar). Se adauga merele si se calesc pana acestea se inchid un pic la culoare si se mai inmoiaie. Se adauga si stafidele, merisoarele cateca nuci/migdale si putina scortisoara. Dupa ce sunt gata, se ia tigaia de pe foc si se lasa 1-2 minute sa se odihneasca.


Se ia o tava si se unge cu unt. Se pun merele (fara zeama), se uniformizeaza, iar deasupra se pune aluatul sfaramitat. Peste aluat se pun fulgii de ovaz si cateva nuci (optional).


Se coace la 180 de grade pentru aproximativ 30-40 de minute (pana se rumeneste aluatul).

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Apple Crumble Reinventat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Corinuta 1

02.09.2013, 13:52

Vreau si eu! Ce ar merge langa cafea!

Dea_Dea 1

02.09.2013, 13:57

Krystyan Trendy 1

18.01.2014, 12:29

interesanta reteta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de ciocolata si mere