Apple Crumble Reinventat

de ReteteDePoveste in Prajituri, 2 Sep 2013 | 3075 vizualizari

 

Crumble este o prajitura traditionala englezeasca si merge de minune alaturi de o cana de ceai.
Aceasta de poate face cu orice fel de fructe, dar cea cu mere este cea mai cunoscuta.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de unt (1 lingura pt calit merele, 1/2 lingura pt uns tava, restul pt aluat)
  • 1.5-2 kg mere (eu am pus 6 mere maricele)
  • stafide, merisoare,prune uscate, nuci, migdate (ce aveti prin casa) - optional
  • fulgi de ovaz - optional
  • 8o gr zahar -> pt aluat
  • 3-5- linguri zahar pt mere (depinde cat de dulce va place)
  • scortisoara
  • 250 gr faina
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Apple Crumble Reinventat:

Untul la temperatura camerei se amesteca impreuna cu faina si cele 80 gr de zahar. Se amesteca cu degetele pana ce rezulta bucatele mici de firimituri + cateva bucatele mai mari. Se da la congelator pt 10-15 min.


Intre timp se prepara merele. Acestea se curata de coaja, si se taie patratele (cam de 1-2 cm). Se pune o lingura de und intr-o tigaie incapatoare. Dupa ce s-a topit se adauga zaharul (cele 3-5 linguri) si se caramelizeaza un pic (atentie sa nu se arda zaharut pt ca va deveni amar). Se adauga merele si se calesc pana acestea se inchid un pic la culoare si se mai inmoiaie. Se adauga si stafidele, merisoarele cateca nuci/migdale si putina scortisoara. Dupa ce sunt gata, se ia tigaia de pe foc si se lasa 1-2 minute sa se odihneasca.


Se ia o tava si se unge cu unt. Se pun merele (fara zeama), se uniformizeaza, iar deasupra se pune aluatul sfaramitat. Peste aluat se pun fulgii de ovaz si cateva nuci (optional).


Se coace la 180 de grade pentru aproximativ 30-40 de minute (pana se rumeneste aluatul).

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Apple Crumble Reinventat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Corinuta 1

02.09.2013, 13:52

Vreau si eu! Ce ar merge langa cafea!

Dea_Dea 1

02.09.2013, 13:57

Krystyan Trendy 1

18.01.2014, 12:29

interesanta reteta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere a bunicii