Apple Crumble Reinventat

de ReteteDePoveste in Prajituri, 2 Sep 2013 | 2874 vizualizari

 

Crumble este o prajitura traditionala englezeasca si merge de minune alaturi de o cana de ceai.
Aceasta de poate face cu orice fel de fructe, dar cea cu mere este cea mai cunoscuta.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de unt (1 lingura pt calit merele, 1/2 lingura pt uns tava, restul pt aluat)
  • 1.5-2 kg mere (eu am pus 6 mere maricele)
  • stafide, merisoare,prune uscate, nuci, migdate (ce aveti prin casa) - optional
  • fulgi de ovaz - optional
  • 8o gr zahar -> pt aluat
  • 3-5- linguri zahar pt mere (depinde cat de dulce va place)
  • scortisoara
  • 250 gr faina
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Apple Crumble Reinventat:

Untul la temperatura camerei se amesteca impreuna cu faina si cele 80 gr de zahar. Se amesteca cu degetele pana ce rezulta bucatele mici de firimituri + cateva bucatele mai mari. Se da la congelator pt 10-15 min.

Intre timp se prepara merele. Acestea se curata de coaja, si se taie patratele (cam de 1-2 cm). Se pune o lingura de und intr-o tigaie incapatoare. Dupa ce s-a topit se adauga zaharul (cele 3-5 linguri) si se caramelizeaza un pic (atentie sa nu se arda zaharut pt ca va deveni amar). Se adauga merele si se calesc pana acestea se inchid un pic la culoare si se mai inmoiaie. Se adauga si stafidele, merisoarele cateca nuci/migdale si putina scortisoara. Dupa ce sunt gata, se ia tigaia de pe foc si se lasa 1-2 minute sa se odihneasca.

Se ia o tava si se unge cu unt. Se pun merele (fara zeama), se uniformizeaza, iar deasupra se pune aluatul sfaramitat. Peste aluat se pun fulgii de ovaz si cateva nuci (optional).

Se coace la 180 de grade pentru aproximativ 30-40 de minute (pana se rumeneste aluatul).

 

RETETA IN IMAGINI

Apple Crumble Reinventat-0
Apple Crumble Reinventat-1

COMENTARII (9)

Corinuta

Corinuta 1

02.09.2013, 13:52

Vreau si eu! Ce ar merge langa cafea!

Dea_Dea

Dea_Dea 1

02.09.2013, 13:57

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

18.01.2014, 12:29

interesanta reteta

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!