Tarta rustica cu mere si Amaretto

de RuxyRux in Prajituri, 8 Feb 2014 | 1903 vizualizari

 

Pentru ca m-am indragostit iremediabil de blatul acesta de tarta delicios si atat de fraged( cel de la tarta cu ciocolata si Amaretto), astazi pentru micul dejun am preparat doua tarte cu mere care ne-au incantat pe deplin, Cred ca stiti prea bine cum miroase in casa cand ai o asemenea prajitura cu mere in cuptor :) Imi aduce mereu aminte de copilarie ....

 

INGREDIENTE

  • 250 gr unt gras( 85%)
  • 250 gr faina(plus pentru infainat)
  • 100 gr amidon
  • 1 ou mare
  • 100 gr zahar pudra
  • un praf de sare
  • coaja rasa de portocala
  • vanilie
  • o lingura cu varf de Amaretto

Umplutura:

  • 2 kg mere
  • Cateva linguri de Amaretto
  • zahar brun, o canita, pentru presarat ( pentru o singura tarta)
  • vanilie
  • scortisoara
  • zahar pudra vanilat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta rustica cu mere si Amaretto:

Din aceasta cantitate vor iesi doua bucati de aluat pentru doua tarte.


Pentru a prepara acest blat, untul rece scos din frigider il vom da pe razatoarea mare si-l vom pune direct in vasul de framantat.


Adaugam pe rand restul ingredientelor si framantam un aluat fraged pe care-l infainam si-l punem la rece intr-o folie pentru 30 de minute.


Intre timp spalam si curatam merele apoi le taiem felii. Daca merele au coaja frumoasa pastrati-o, e foarte sanatoasa :)


Scoatem aluatul de la rece si-l impartim in doua bucati.


Pregatim formele de tarta.


Pe o foaie de copt( pergament), intindem primul blat. Eu l-am intins foarte bine cu o foile de prospetime deasupra. Daca nu aveti si doriti sa intindeti direct pudrati bine sucitorul cu faina, presarati-o si pe coca si apoi veti intinde aluatul mai usor. Dupa parerea mea cel mai simplu se intinde blatul punand deasupra o folie. Vom cauta ca atunci cand intindem coca, foaia de aluat sa depasesca putin marginea formei.


Am asezat blatul cu tot cu foaia de copt in forma, am asezat bucatile de mere, am pus deasupra cate o cana de zahar presarata uniform, am stropit cu Amaretto, am pudrat apoi cu vanilie si scortisoara. Vom intoarce usor marginea de blat peste mere.


Coacem tarta la 200 de grade pentru 45 de minute. Lasati-o sa se raceasca apoi mutati tarta cu grija pe un platou.( Atentie, este fff frageda!)


Pudram tarta cu zahar pudra vanilat si-o servim cu mare placere...e minunata!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta rustica cu mere si Amaretto" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (65)

RuxyRux 1

10.02.2014, 15:40

Multumesc Lau, esti o draguta!

tanyapatap 1

02.05.2014, 19:09

Ce bunatate!!

RuxyRux 1

02.05.2014, 19:50

Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mere caramelizate