Desert prajitura cu rubarba

de Catalina L in Prajituri, 6 Aug 2017 | 155 vizualizari

 

O prajitura /tarta delicioasa cu ricotta, aromata cu pudra de alune și decorata cu rubarbă caramelizata.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/06/prajitura-cu-rubarba.html

 

INGREDIENTE

  • 700 g de rubarbă
  • 100 g de zahar + 100 g de zahar
  • 200 g de faina
  • 1 lingura praf de copt
  • 100 g unt moale
  • 3 oua
  • 200 g de branza ricotta
  • 60 g de pudra de alune
  • esenta de vanilie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu rubarba:

Incalziti cuptorul la 180° C.


Se curăță tijele, se spală bine sub un jet de apă, apoi se taie în bucăți de 10-12 cm. Am utilizat o forma lunga de tarta si le-am taiat in functie de dimensiunea formei - am obtinut in jur de 20 de bucati. Puneti bucatile de rubarba intr-o tava acoperita de hartie de copt.


Puneti deasupra 100 g de zahar si dati la cuptor timp de 15-20 minute.


Lasati sa se raceasca si pregatiti prajitura intre timp.


Taiati restul de rubarba curatata, in bucatele mici.


Puneti-le intr-o tigaie cu 20 g de zahar si caramelizati-le timp de 5-8 minute la foc potrivit.


Lasati sa se raceasca.


Intr-un castron sau in bolul robotului, amestecati branza ricotta cu vanilia si zaharul. Adaugati treptat ouale si amestecati.


Puneti pudra de alune, untul moale si amestecati.


Incorporati faina amestecata cu praful de copt.


Adaugati bucatelele de rubarba racite.


Ungeti forma si varsati compozitia- am facut o tarta lunga si 2 tarte individuale rotunde.


Dati la cuptor la 180° C, timp de 35 minute.


Verificati coacerea cu un cutit, trebuie sa iasa aproape curat.


Scoateti prajitura si decorati-o cu batoanele de rubarba caramelizate. Dati la cuptor inca 10-15 minutes.


Scoateti din forma si lasati sa se raceasca pe un gril inainte de a o taia in portii.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu rubarba" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

dantes 1

09.08.2017, 10:54

Interesanta!

noiinbucatarie 1

09.08.2017, 13:22

oanapl 1

14.08.2017, 22:48

Ador prăjiturile cu rubarbă!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura duet cu fructe