Prajitura de post cu mere si biscuiti

de ralu_ca in Prajituri, 14 Sep 2014 | 22163 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2-3 kg mere
  • 300 g biscuiti petit beure
  • 500 g zahar
  • 4 plicuri budinca de vanilie
  • 1,3 l apa
  • 150 g stafide
  • esenta vanilie
  • scortisoara
  • lichior de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura de post cu mere si biscuiti:

Merele le tai in cubulete mici. Se adauga peste apa si zaharul pe care l-am pus la fiert. Se fierb impreuna pana ce merele se inmoaie bine dar sa nu se zdrobeasca de tot. Apoi am dizolvat cele 4 plicuri de budinca in 300ml apa(din cele 1,3 l) si cand merele sunt gata am adaugat praful de budinca dizolvat, lasand sa mai fiarba cateva minute amestecand continuu. Cand este gata am adaugat stafidele care au fost puse la inmuiat in lichior, un strop de sare, esenta de vanilie si scortisoara.

Am asezat biscuitii intr-o forma de tort  detasabila, i-am uns cu lichiorul ramas dupa ce am scos stafidele, apoi am asezat un strat de crema cat este inca fierbinte. Asa am procedat pana la final, utimul fiind de crema.
Se lasa sa se raceasca dupa care o tinem la frigider cateva ore, apoi se poate servi.

Delicioasa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura de post cu mere si biscuiti" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere,iaurt si faina de castane