Coconut Pear Cupcakes

de Poliana in Prajituri, 10 Oct 2012 | 5734 vizualizari

 

Recunosc ca nu prea fac deserturi cu pere, desi ca fructe imi plac fff mult. Pentru mine situatia este in felul urmator, cu cat imi place mai mult un fruct, cu atat mai putin il folosesc in deserturi, si asta pentru ca imi place sa-l consum in starea lui naturala, sa ma bucur din plin de el, fara nicio modificare sau combinatie etc. Binenteles orice regula are si o exceptie, si anume capsunele, care le consum cu placere oricum ;)
Reteta asta s-a nascut din dorinta de a face ceva cu pere, pentru ca am vazut ca duc lipsa, daaa...exact asa! Si din dorinta de a experimenta ceva nou, ca doar de asta m-am apucat de bucatarit si bloggerit :P

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente cupcakes - 9 bucati (atatea au iesit) :P
  • 50 gr unt
  • 2 oua mari
  • 80 gr zahar
  • 160 ml iaurt gras
  • 100 gr faina
  • 100 gr nuca de cocos
  • 1/2 lingurita esenta de rom
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 praf de copt
  • 100 gr pere
  • Decor
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • felii de pere
Portii: 9
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coconut Pear Cupcakes:

Untul moale se mixeaza cu zaharul pana devine ca o crema, apoi se adauga ouale pe rand mixand bine dupa fiecare. Separat amestecam faina cu nuca de cocos, sarea si praful de copt ajutandu-ne de un tel. Perele le spalam bine si le taiem cubulete, fara sa le curatam de coaja.

In compozitia de oua si unt adaugam amestecul de 'prafuri' si iaurtul, alternativ, si mixam bine dupa fiecare adaugare ca sa nu ramana cocoloase. La sfarsit punem si esenta de rom.

Cuptorul il incalzim la 190 de grade, nici mai mult nici mai putin. Pregatim tava pentru cupcakes cu hartiute speciale de copt. Punem compozitia in forme, apoi infingem bucatile de pere atat cat sa fie acoperite de aluat.

Dam la cuptor pentru 18-20 de minute, timp suficient pt a fi bine coapte. Le scoatem pe un gratar si le lasam la racit.

Pentru decor mixam bine frisca rece timp de un minut, adaugam zaharul vanilat si continuam mixarea pana capata consistenta dorita. Atentie, sa nu mixati prea mult pentru ca exista riscul sa se taie frisca, si asta clar nu va doriti.

Cand sunt reci, decoram fiecare cupcake cu frisca si cate un mot de para in varf :P Au fost tare delcioase si delicate, perele fac casa buna cu nuca de cocos si esenta de rom. Am pastrat cateva si pentru voi.

Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Coconut Pear Cupcakes" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (41)

diaconta 1

28.10.2012, 20:51

Miha,nu cred ca-i putina daca a pus si 100 gr nuca de cocos.Probabil sunt asa mai "spongioase"...parerea mea

Poliana 1

29.10.2012, 13:16

Miha, asa cum zice Dia...numai 100 am pus ca a fost si nuca de cocos acolo, dar vezi tu...daca ti se pare ca mai trebuie faina, mai pune. La mine nu a fost cazul Sper ca am raspuns la timp, vad ca m-a ajutat si Dia putin

gaby_gabytza 1

20.11.2012, 14:00

fain

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Placinta rapida cu branza dulce