Prajitura rasturnata cu mere , merisoare si migdale

de mihaelar63 in Prajituri, 5 Oct 2014 | 1554 vizualizari

 

Intr-un cuvant prajitura 3M -, cu mere, merisoare , migdale .II multumesc Simonei de la care m-am inspirat :http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-rasturnata-cu-prune-si-migdale-49165.html. Am redus putin cantitatea de zahar [ mergea si mai mult]. Am adaugat merisoare ca acum este sezonul si am pus fulgii de migdale doar dupa ce am scos prajitura din tava .Am parcurs si reteta lui Merisor de la care mi-am insusit pontul cu rasturnatul prajiturii :http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-rasturnata-cu-prune-zahar-ars-si-nuci-49067.html.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 150 gr zahar
  • 150 ml ulei
  • 200 ml lapte
  • 350 gr faina alba
  • 1 praf de copt
  • 1 vf cutit turmeric[ curcuma ]pudra
  • 2 zahar vaniliat
  • coja rasa de la o lamaie
  • Pt caramel :
  • 150 gr zahar
  • 100 gr unt
  • Pt umplutura:
  • 1 kg mere,
  • 300 gr merisoare ,
  • 2 linguri scortisoara pudra
  • 150 gr fulgi migdale
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura rasturnata cu mere , merisoare si migdale:

Merele se spala si  se curata de coaja si de casulia cu seminte . Se taie jumatati.Merisoarele se spala si se scurg intr-o sita .

Topiti zaharul si untul pana incep sa se caramelizeze usor . Eu  am facut aceasta operatiune direct in tava teflonata , de 36/24 cm .

Distribuiti merele si merisoarele in tava . Pudrati din belsug cu praf de scortisoara .Eu am dat la cuptor pana am preparat aluatul .

Se sparg ouale , fiecare separat, succesiv,pentru a le verifica prospetimea .

Cu ajutorul mixerului bateti ouale spuma .Adaugati si zaharul in ploaie , mixand in continuare .Uleiul se toarna ca si la maioneza .Se amesteca si cu lapte .

Amestecati ingredientele uscate : faina , turmericul , praful de copt , zaharul vaniliat si coaja de lamaie .

Adugati ingredientele uscate  in vasul cu ingredientele umede , mixand pe viteza minima .

Turnati aluatul peste fructele din tava si coaceti la foc potrivit de 180-200 grade dimp de 30-40 minute. Este gata cand prajitura trece testul cu scobitoarea .

Se scoate de la cuptor si se rastoarna cat este calda pe o tava . Mi-au ramas si mie doua mere suspendate de tava , dar nu m-am pierdut cu firea , dupa cum am invatat de la Merisor ,le-am desprins usor cu varful unui cutit si le-am ,,lipit de restul prajiturii .

La sfarsit am dat ''fata ''prajiturii presarand fulgi de midale pe care i-am tasat usor cu mana sa faca aderenta cu caramelul de deasupra .

 

TIPS-URI

1

Cu siguranta voi mai prepara aceasta reteta si cu alte fructe fiind facila si deosebit de delicioasa .

2

Bineinteles ca dupa racire merge si frisca , din aceia adevarata .Eu nu am dorit sa fie asa incarcata .

RETETA IN IMAGINI

Prajitura rasturnata cu mere , merisoare si migdale-0
Prajitura rasturnata cu mere , merisoare si migdale-1
Prajitura rasturnata cu mere , merisoare si migdale-2
Prajitura rasturnata cu mere , merisoare si migdale-3
Prajitura rasturnata cu mere , merisoare si migdale-4
Prajitura rasturnata cu mere , merisoare si migdale-5
Prajitura rasturnata cu mere , merisoare si migdale-6
Prajitura rasturnata cu mere , merisoare si migdale-7
Prajitura rasturnata cu mere , merisoare si migdale-8
Prajitura rasturnata cu mere , merisoare si migdale-9
Prajitura rasturnata cu mere , merisoare si migdale-10
Prajitura rasturnata cu mere , merisoare si migdale-11
Prajitura rasturnata cu mere , merisoare si migdale-12

COMENTARII (24)

Mihaela11_jo

Mihaela11_jo 1

05.10.2014, 16:30

Mmmmmmmmmmmmmm ce arome! ce culori!

MOKUSKA

MOKUSKA 1

05.10.2014, 19:45

ooo, ce aromata e

claudiaO

claudiaO 1

06.10.2014, 09:50

o nebunie

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!