Calamari Pane (cu bere neagra)

de ReteteDePoveste in Fructe de mare, 31 Aug 2013 | 6420 vizualizari

 

Imi plac foarte mult fructele de mare, iar cand am ocazia sa le pregatesc, o fac cu mare placere.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr inele de calamari
  • 2 oua
  • 250 ml bere NEAGRA
  • faina
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prajit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Calamari Pane (cu bere neagra):

Se bat bine cele doua oua, se pune berea, se adauga faina si se mixeaza pana se formeaza un aluat un pic mai gros ca cel de clatite. Daca ati pus prea multa faina, aluatul se poate subtia cu bere (asta daca nu ati baut-o intre timp) sau cu apa (minerala de preferat).

Berea neagra le da o aroma foarte buna, si ii pastreaza suculenti inauntru. Credeti-ma, combinatia (desi pare un pic dubioasa) este minunata! Daca sunteti reticenti, puteti inlocui berea cu apa minerala.

Dupa ce aluatul este gata, incingeti bine uleiul in tigaie (trebuie sa fie suficient de mult, pentru ca trebuie sa se prajeasca in baie de ulei). Calamarii se tavalesc prin aluat, si se pun la prajit. Se prajesc 3-5 min pe o parte, apoi se intorc si de mai tin 2-3 min si pe cealalta parte, pana devin aurii.

Atentie sa nu ii prajiti prea tare, ca se vor usca si nu vor mai fi suculenti.

Ca si garnitura, am pregatit cartofi asezonati cu ceapa taiata solzisor

Daca ti-a placut reteta noastra "Calamari Pane (cu bere neagra)" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (14)

madi_marin 1

31.08.2013, 20:04

am niste calamari baby in congelator si nu prea stiam ce sa fac cu ei... mi-ai dat o idee...

Rocsi 1

31.08.2013, 20:04

Bine ai venit

Panacris 1

01.09.2013, 00:27

Na, cu asta m-ai cucerit! Bine ai venit!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Calamari a la romana - Jamie Oliver