Calamari Pane (cu bere neagra)

de ReteteDePoveste in Fructe de mare, 31 Aug 2013 | 4367 vizualizari

 

Imi plac foarte mult fructele de mare, iar cand am ocazia sa le pregatesc, o fac cu mare placere.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr inele de calamari
  • 2 oua
  • 250 ml bere NEAGRA
  • faina
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prajit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Calamari Pane (cu bere neagra):

Se bat bine cele doua oua, se pune berea, se adauga faina si se mixeaza pana se formeaza un aluat un pic mai gros ca cel de clatite. Daca ati pus prea multa faina, aluatul se poate subtia cu bere (asta daca nu ati baut-o intre timp) sau cu apa (minerala de preferat).


Berea neagra le da o aroma foarte buna, si ii pastreaza suculenti inauntru. Credeti-ma, combinatia (desi pare un pic dubioasa) este minunata! Daca sunteti reticenti, puteti inlocui berea cu apa minerala.


Dupa ce aluatul este gata, incingeti bine uleiul in tigaie (trebuie sa fie suficient de mult, pentru ca trebuie sa se prajeasca in baie de ulei). Calamarii se tavalesc prin aluat, si se pun la prajit. Se prajesc 3-5 min pe o parte, apoi se intorc si de mai tin 2-3 min si pe cealalta parte, pana devin aurii.


Atentie sa nu ii prajiti prea tare, ca se vor usca si nu vor mai fi suculenti.


Ca si garnitura, am pregatit cartofi asezonati cu ceapa taiata solzisor

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Calamari Pane (cu bere neagra)" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

madi_marin 1

31.08.2013, 20:04

am niste calamari baby in congelator si nu prea stiam ce sa fac cu ei... mi-ai dat o idee...

Rocsi 1

31.08.2013, 20:04

Bine ai venit

Panacris 1

01.09.2013, 00:27

Na, cu asta m-ai cucerit! Bine ai venit!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Calamar prajit