Calamari Pane (cu bere neagra)

de ReteteDePoveste in Fructe de mare, 31 Aug 2013 | 5256 vizualizari

 

Imi plac foarte mult fructele de mare, iar cand am ocazia sa le pregatesc, o fac cu mare placere.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr inele de calamari
  • 2 oua
  • 250 ml bere NEAGRA
  • faina
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prajit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Calamari Pane (cu bere neagra):

Se bat bine cele doua oua, se pune berea, se adauga faina si se mixeaza pana se formeaza un aluat un pic mai gros ca cel de clatite. Daca ati pus prea multa faina, aluatul se poate subtia cu bere (asta daca nu ati baut-o intre timp) sau cu apa (minerala de preferat).


Berea neagra le da o aroma foarte buna, si ii pastreaza suculenti inauntru. Credeti-ma, combinatia (desi pare un pic dubioasa) este minunata! Daca sunteti reticenti, puteti inlocui berea cu apa minerala.


Dupa ce aluatul este gata, incingeti bine uleiul in tigaie (trebuie sa fie suficient de mult, pentru ca trebuie sa se prajeasca in baie de ulei). Calamarii se tavalesc prin aluat, si se pun la prajit. Se prajesc 3-5 min pe o parte, apoi se intorc si de mai tin 2-3 min si pe cealalta parte, pana devin aurii.


Atentie sa nu ii prajiti prea tare, ca se vor usca si nu vor mai fi suculenti.


Ca si garnitura, am pregatit cartofi asezonati cu ceapa taiata solzisor

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Calamari Pane (cu bere neagra)" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

madi_marin 1

31.08.2013, 20:04

am niste calamari baby in congelator si nu prea stiam ce sa fac cu ei... mi-ai dat o idee...

Rocsi 1

31.08.2013, 20:04

Bine ai venit

Panacris 1

01.09.2013, 00:27

Na, cu asta m-ai cucerit! Bine ai venit!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

5866 puncte

mirela0911

5420 puncte

Rocsi

5350 puncte

Ancutsa

3451 puncte

lucy2002

3062 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Calamari a la romana - Jamie Oliver