Calamari a la romana - Jamie Oliver

de anca_rm in Fructe de mare, 18 Sep 2013 | 9354 vizualizari

 

Calamarii sunt gustosi , asta daca va plac fructele de mare . Aceasta reteta este din cartea lui Jamie Oliver . Am vazut multe variante pentru calamari , dar ..eu asta o pregatesc la ocazii :)

 

INGREDIENTE

  • -0.5 kg rondele calamari congelati
  • -250 ml bere
  • -2 oua
  • -sare
  • -piper
  • - faina
  • -ulei pentru prajit
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Calamari a la romana - Jamie Oliver:

Rondelele de calamari le lasam sa se decongeleze .

Pregatim aluatul :

-ouale le punem intr-un bol cu sare (dupa gust ) si piper si le batem bine , sa fie spuma .

-adaugam berea amestecand in continuare

-punem   faina pana cand obtinem un aluat mai gros un pic decat cel de clatite  

 Calamarii decongelati ii dam prin 2 linguri de faina si de acolo ii punem prin aluatl cu bere pe care l-am pregatit .

Pe aragaz  punem o tigaie la incalzit si ii acoperim fundul cu ulei , lasam sa se incalzeasca bine (pana cand se aude sfaraind cand punem in el ).

Punem calamarii si ii lasam la prajit pana se rumenesc frumos (cam 2 minute pe o parte ) , ii intoarcem si cand sunt gata si pe cealalta parte ii luam pe un servetelel sa se scurga uleiul in exces.

Se pot servi ca si aperitiv sau ca si masa principala . Eu ii folosesc pe post de aperitiv alaturi de un sos cu usturoi .

Daca ti-a placut reteta noastra "Calamari a la romana - Jamie Oliver" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Calamari Pane (cu bere neagra)