Paine inmuiata cu creveti(Açorda de camarão)

de xana in Fructe de mare, 3 Ian 2014 | 1381 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 7-8 creveti cu crusta(eu am folosit 5 cu crusta si cativa gata curatati)
  • 3-4 felii de paine alba(sau cat credeti necesar pentru o portie)
  • 1 ou
  • 4-5 catei de usturoi
  • 4-5 linguri cu lapte
  • 1 foaie de dafin
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
  • coriandru(optional)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine inmuiata cu creveti(Açorda de camarão):

Crevetii se pun la fiert in apa fierbinte cu putina sare(daca folositi si creveti gata curatati, nu-i puneti la fiert, doar pe cei in crusta) pana isi schimba culoarea. Pastram apa in care au fiert si indepartam crusta crevetilor.


Painea se faramiteaza bine si i se adauga laptele si apa in care au fiert crevetii, atat cat sa se inmoaie bine, fara a fi prea lichida.


Intr-o oala punem putin ulei de masline, foaia de dafin, usturoiul pisat si toti crevetii si lasam la calit la foc domol, avand grija sa nu prajim prea tare usturoiul, 3-4 minute sunt suficiente.


Optional, scoatem 2-3 creveti pentru a-i pune deasupra la final, indepartam foaia de dafin, apoi adaugam painea si amestecam bine. Punem sare si piper dupa gust. Spargem oul deasupra si iar amestecam bine cat sa omogenizam painea cu oul, cam 2-3 minute.


Puteti adauga putin coriandru proaspat si este gata de servit.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine inmuiata cu creveti(Açorda de camarão)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Bya Ralu 1

03.01.2014, 20:08

interesant

Lia_ 1

03.01.2014, 21:33

acolo se mananaca mult din fauna marina; n-am mai auzit de asa ceva o fi bun

xana 1

03.01.2014, 22:38

Multumesc. Buni, asa e, are gustul destul de puternic a creveti. Mie personal imi place, dar nu fac prea des.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Lulu
  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi moldovenesti

de Lau 9

ieri la 22:02

Prajitura Dobos

ieri la 21:51

Prajitura cu crema de ciocolata

de GeorgiG 5

ieri la 21:50

Empanadas / Pateuri  cu ton

ieri la 21:25

RETETA RECOMANDATA
Crutoane aromate