Scoici in sos de vin

de silvi0ara in Fructe de mare, 6 Dec 2010 | 16369 vizualizari

 

Tot timpul am vazut la Sylvia retete cu scoici,si cum am in familie mari mancatori am zis sa pun si eu in practica o reteta.Desii meritul meu la prepararea lor este cam modic.Cel care a fost bucatar sef,a fost prietenul fetei mele,mare specialist in scoici.Am sa pun o poza si cu mancatorii mei de scoici.Eu doar i-am pozat in timp ce mancau.

 

INGREDIENTE

  • 1 saculet scoici proaspete(1,5kg)
  • 5-6 catei usturoi
  • 2 legaturi patrunjel proaspat
  • 150ml vin alb
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • lamaie

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scoici in sos de vin:

Mai intai se spala bine scoicile, trecandu-le sub jet de apa rece si razuiti firele cu care se prindeau de stanci. Daca sunt deschise, inainte de a le gati, loviti-le usor, pentru a se inchide,astfel aflam daca sunt vii. Nu gatiti decat scocile complet inchise si nu consumati decat scoicile complet deschise. .


Asezati scoicile curatate intr-un castron curat Aruncati-le pe cele care nu se inchid ermetic.Turnati apa rece in castronul cu scoici inchise si invartiti-le pentru a inlatura orice urma de pietris sau nisip.Puneti tot uleiul intr-o tigaie incapatoare(eventual le faceti in 2 transe). Adaugati usturoiul taiat marunt si caliti 1 minute. Apoi puneti scoicile,adaugati vinul, acoperiti-le cu un capac si inabusiti 4-5 minute , scuturand vasul din cand in cand, pana se deschid scoicile. Daca este necesar, continuati fierberea inca 1 minut. Presarati patrunjelul si zeama de lamaie si serviti. Nu mancati acele scoici care raman totusi inchise.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Scoici in sos de vin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multistyler 10

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

mamaieelena 1

14.01.2011, 10:58

ce-mi plac scoicile.....

elena1988 1

11.02.2011, 15:31

adry88 1

22.05.2011, 18:40

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pui cu sunca si mozzarella
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciuperci cu bacon si oua, la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 21:28

Desert bomboane Raffaello, cu arahide

de RODIMUR 5

ieri la 21:03

Ciulama de ciuperci, de post

de vasimur 3

ieri la 16:09

RETETA RECOMANDATA
Scoici cu sos de legume