Tarta de visine cu crema si bezea

de ReteteDePoveste in Prajituri, 31 Aug 2013 | 1183 vizualizari

 

Este o combinatie foarte interesanta, racoritoate, acrisoara si in acelasi timp un dulce nemaipomenit. Este un desert minunat cu care va veti impresiona si cei mai pretentiosi musafiri!
Nu va speriati de lista de ingrediente de mai jos, se face foarte usor si nu este nimic complicat!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru aluatul de tarta:
  • - 250 grame unt (eu am folosit unt cu 65%grasime)
  • - 200 grame zahar pudra
  • - 4 galbenusuri
  • - 4 linguri lapte
  • - 500 gr faina
  • - esenta de vanilie
  • Ingrediente pentru crema:
  • - 75 grame unt
  • - 75 grame zahar
  • - 75 grame faina
  • - 1 ou
  • - esenta de vanilie
  • Bezeaua:
  • - 4 albusuri
  • - 3-4 linguri de zahar pudra
  • Umplutura
  • - 1 kg de visine (fara samburi)
  • - 3-4 linguri de zahar tos
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta de visine cu crema si bezea:

La tarte, intotdeauna se incepe cu prepararea aluatului, deoarece trebuie sa stea la frigider cel putin jumatate de ora.


Drept urmare, untul taiat cubulete cat mai mici se mixeaza cu zaharul pudra, dupa care de adauga ouale, unul cate unul si se va obtine o crema omogena. Se incorporeaza faina si apoi se adauga laptele si esenta. Se omogenizeaza aluatul, si se strange usor cu mainile pana se formeaza o bila, pe care o acoperim cu o folie de plastic si o dam la rece pentru minim 30 de minute.


Crema:


Untul, se mixeaza bine cu zaharul pudra si faina, dupa care se incorporeaza oul batut si esenta. Crema trebuie sa stea la frigider pt cateva ore, dar eu o pun in frigider pentru 30 de minute.


Visinele se spala bine, apoi se scurg si se scot samburii.


Intr-o oala teflonata (nu foarte mare) se caramelizeaza zaharul (eu am pus zahar brun, ca mi se pare mai gustos), dupa care se adauga visinele, cu tot cu zeama pe care si-au lasat-o. Nu va speriati cand va incepe sa sfararie si sa se intareasca zaharul. Acesta este un rezultat al diferentelor mari de temperatura dintre zaharul fierbinte si visinile reci.


Se dau in 2-3 clocote, dupa care se scot si se scurg. Sa nu aruncati zeama lasata de visine, deoarece puteti obtine un sos delicios daca o fierbeti pana incepe sa se ingroase.


Se incalzeste cuptorul la 180 de grade, si intre timp se trece la asamblarea tartei.


Tava se unge cu putin ulei si de tapeteaza cu faina. Nu am mentionat ca tava mea are un diametru de aprox30 cm.


Aluatul se intinde pe toata suprafata tavii, inclusiv pe pereti si un pic pe margini. Se intinde crema pe toata suprafata tartei, se aseaza usor visinele scurse bine, si se da la cupptor pentru 15-20 de minute.


Cand tarta a inceput sa prinda putina culoare pe margini, se scoate tava, si se intinde bezeaza (albusurile mixate cu zaharul pudra si un praf de sare) si se mai da la foc pentru inca 10-15 minute. Cand bezeaza s-a rumenit pe deasupra, se scoate tarta si se lasa sa se raceasca.


Cand se serveste se pudreaza cu zahar, si se poate orna su sosul obtinut din zeama visinelor.


Atentie la bezea, daca este prea cald in casa, posibil sa se lase albusurile, si sa nu mai fie asa pufoase. Nu va faceti griji, ca va iesi la fel de gustoasa.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta de visine cu crema si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Rocsi 1

31.08.2013, 20:06

Mmmm delicioasa

nilgun 1

31.08.2013, 21:46

yummyyy

Panacris 1

01.09.2013, 00:27

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu crema de lamaie si bezea