Orez cu legume si turmenic

de ReteteDePoveste in Mancaruri de post, 13 Sep 2013 | 7406 vizualizari

 

Pentru ca este vineri si este post, astazi va propun o retetea simpla si delicioasa de orez cu legume.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr orez cu bob lung
  • 1,5 litri apa
  • 2 cepe medii
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras verde/galben
  • 2 morcovi potriviti
  • 1 lingurita turmenic
  • sare
  • piper
  • ulei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu legume si turmenic:

Alegem orezul de boabele urate, il splam bine, pana cand apa devine limpede si il scurgem.
Intre timp, punem intr-o cratita separat apa la fiert.
Ceapa tocata o punem la calit intr-o cratita cu putin ulei.
Cand devine sticloasa, adaugam orezul, pe care il amestecam usor pana cand se albeste. Adaugam morcovul dat prin razatoare, mai amestecam 1 minut, dupa care adaugam ardeiul tocat patratele, turmenicul, sare, piper si turnam apa cu polonicul. Turnam cate un polonic de apa, asteptam sa fie absorbit, iar un polonic, iar asteptam, si tot asa pana cand orezul se umfla cam trei sferturi. Potrivim de gust, daca mai trebuie sare, piper, oprim focul, adaugam 2-3 polonice de apa fierbinte, punem capacul. Punem un prosop deasupra capacului, sa fie bine sigilat, si lasam asa 15 - 20 de minute, astfel orezul se va gati singur.

Turmenicul ii va da o culoare galbena frumoasa, si ii confera un gust delicat.
Turmericul este originar din regiunea indo-malaeziana, si este intalnit cel mai adesea in bucataria indiana.

Va doresc,
Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu legume si turmenic" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Mancarica "Adunare generala" (de post)