Satisfyyourcravings

7

Bucataras
Top-Chef

@Utrecht

Bucataras din 29.10.2012

RETETE950
PRIETENI211
Retete

Risotto din paste cu naut si scoici Venus

In Fructe de mare la 7 Iul 2018

Se incalzeste uleiul de masline intr-o tigaie mare si se soteaza 1 catel de usturoi tocat fin, iar celalalt zdrobit usor cu podul palmei, tulpinile de patrunjel si chiliul tocat. Se lasa 1 minut, apoi se adauga vinul, se ajusteaza focul la mare si se lasa sa fiarba pana cand tot alcoolul s-a...

Paste cu Chorizo si dovlecel

In Paste la 7 Iul 2018

Se taie Chorizo in cuburi mici, ceapa si usturoiul se taie marunt, iar dovlecelul in cuburi. Tulpinile de busuioc se toaca marunt, iar frunzele se pastreaza in apa rece. Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj.  Se incalzeste o tigaie la foc mediu spre mare si se...

Tortilla umplute cu linte si pui vegetarian in stil indian

In Mancaruri de legume la 7 Iul 2018

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.  Se taie morcovii rondele, ardeiul, ceapa si proteina cuburi, lintea se clateste sub jet de apa rece, iar branza se rade.  Se soteaza morcovii, ardeiul, ceapa si proteina in putin ulei, intr-o tigaie mare la foc mediu, 2-3 minute....

Somon Katsu (Somon la cuptor in crusta crocanta de pesmet)

In Somon la 7 Iul 2018

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.  Se amesteca panko cu uleiul de masline, pudra de usturoi si cimbrul si se rumenesc intr-o tigaie fara ulei, la foc mediu spre mic pana cand panko devine usor brun. Se transfera intr-un bol adanc si cu margini largi si se lasa la...

Penoni giganti in sos simplu de pesto si rosii cherry

In Paste la 7 Iul 2018

Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa cu sare.  Intre timp, se incalzeste putin ulei intr-o tigaie mare si se adauga usturoiul usor zdrobit cu podul palmei. Se lasa 1 minut pana cand incepe sa elibereze aromele. Atentie sa nu se arda. Se indeparteaza si se...

Salata de porumb cu avocado si branza Feta

In Salate la 2 Iul 2018

Porumbul se scurge de apa si se adauga intr-un vas incapator.  Rosia si avocadoul se taie cuburi, patrunjelul se toaca, iar salata se taie fasii.  Intr-un bol mic, se amesteca maioneza cu iaurtul, sare, piper, patrunjelul tocat, mustarul si chives. Se amesteca bine si se toarna...

Risotto din quinoa la cuptor cu Delikat- Condimente pentru sarmale si branza Provolone

In Retete Delikat la 2 Iul 2018

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius.  Se toaca pancetta, ceapa, usturoiul marunt si ardeiul cuburi.  Intr-o oala cu fund dublu, se incalzeste putin ulei de masline si se prajeste pancetta pana devine crocanta, 5 minute. Se adauga ceapa, usturoiul si ardeiul si se...

Cartofi dulci spiralati cu sunca, ciuperci si oua

In Cook and smile la 2 Iul 2018

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius, impreuna cu tigaia (potrivita pentru cuptor) in care urmeaza sa fie gatiti cartofii. Intre timp, cartofii dulci si morcovul se curata de coaja (optional) si se spiraleaza cu ajutorul unui spiralizer sau se dau pe razatoare.  Se...

Penne in sos pesto cu sparanghel si dovlecel

In Penne la 2 Iul 2018

Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa cu sare.  Intre timp, se indeparteaza partea lemnoasa a sparanghelului (2-3 cm de la baza), apoi se taie in bucati nu foarte mici. Dovlecelul se taie cuburi. Se incalzeste putin ulei de masline intr-un wok mare si se adauga...

Omleta cu oregano, spanac, nuci si chili

In Retete Delikat la 2 Iul 2018

Ouale se bat ca pentru omleta impreuna cu laptele, sare, piper, busuiocul rupt in bucati si oregano.  Se incalzeste uleiul de cocos intr-o tigaie antiaderenta si se adauga ouale. Se inclina tigaia in toate partile astfel incat toata baza sa fie acoperita cu ou. Se adauga spanacul si...

Orzo cu legume de vara si creveti

In Fructe de mare la 1 Iul 2018

Crevetii se decongeleaza daca este nevoie si se usuca pe prosoape de bucatarie. Se dizolva cubul concentrat in 500 ml de apa fierbinte.  Se taie ceapa, ardeii si dovlecelul cuburi nu foarte mari. Rosiile se dau pe razatoare. Coaja se arunca.  Se incalzeste putin ulei de masline...

Supa alfabet

In Mancare copii la 1 Iul 2018

Carcasa se pune la fiert intr-o oala mare impreuna morcovii taiati in 3-4 bucati, ceapa taiata in jumatati, tijele de telina rupte in doua, sare, boabele de piper si foaia de dafin. Se acopera cu apa rece, se aduce la punctul de fierbere, se acopera partial cu un capac si se lasa la fiert 4 ore...

Pui fraged la tigaie cu Delikat- condimente pentru gratar

In Retete Delikat la 1 Iul 2018

Puiul intreg (daca se foloseste), se taie in 6-8 bucati. Carcasa se poate folosi la supa. Carnea se usuca bine cu prosoape de bucatarie. Intr-un vas incapator, se amesteca usturoiul pisat, 4 linguri de ulei, otetul balsamic, sucul si coaja de lamaie si condimetele pentru gratar. Se adauga...

Supa de legume cu naut, cavolo nero si Chorizo

In Supe la 8 Iun 2018

Ceapa si usturoiul se toaca marunt. Chorizo se taie in felii subtiri si se soteaza cateva minute intr-o oala cu fund dublu pana cand devine crocant. Se transfera pe o farfurie. In grasimea ramasa in oala, se adauga ceapa si usturoiul si se soteaza cu putina apa, la foc mediu, 10 minute,...

Placinta cu fasole si carne tocata

In Vita la 8 Iun 2018

Carnea tocata se gateste la foc mare 15 minute, pana devine bruna si crocanta. Se toaca frunzele rozmarinului si se adauga, impreuna cu fasolea scursa de apa, peste carne. Se mai lasa 8 minute.  Intre timp, se toaca ceapa, usturoiul, telina si ciupercile marunt. Se adauga peste carne si...

Rosii umplute cu sos Andalouse si vinegrette din rosii

In Reteta de vedeta la 6 Iun 2018

Se preincalzeste cuptorul la 190 de grade Celsius. Se amesteca toate ingredientele pentru umplutura.  Se adauga rosiile pe rand intr-o oala cu apa fierbinte, se transfera pe o farfurie dupa 30 de secunde si se decojesc cu grija.  Cu o lingurita se scobesc astfel incat se fie...

Focaccia cu Mortadella, crema de masline negre, tapenade si rosii uscate la soare

In Sandvisuri la 6 Iun 2018

Se adauga toate ingredientele pentru crema de masline negre intr-un blender vertical si se transforma in piure. Se toaca marunt toate ingredintele pentru tapenade si se amesteca intr-un bol. Focaccia se ung cu ulei de masline si se presara cu sare, apoi se incalzesc 4 minute la 250 de grade...

Mic dejun hiperproteic din oua cu salsa de rosii

In Cook and smile la 1 Iun 2018

Ouale se bat impreuna cu albusurile si piper ca pentru omleta.  Separat, se taie rosiile in jumatati si se amesteca cu patrunjelul tocat, ceapa tocata, sare, piper, uleiul de masline extra virgin si sucul de lime.  Se incalzeste o tigaie antiaderenta la foc mic spre mediu si se...

Spaghete in sos de Ketchup cu ardei, ciuperci si carnati

In Spaghete la 1 Iun 2018

Ceapa, ardeiul si ciupercile se taie felii. Usturoiul se piseza sau se toaca. Carnatii se taie in bucati nu foarte mici.  Spaghetele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Fasolea se curatata de capetele si se aseaza intr-un steamer din bambus (ideal, care sa poate fi aseazat...

Paste cu midii in sos de rosii proaspete

In Paste la 1 Iun 2018

Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa cu sare, pana sunt al dente (cu 2 minute mai putin decat timpul recomandat). Ceapa si usturoiul se toaca in bucati mai mari. Se indeparteaza frunzele busuiocului de pe tulpini. Frunzele se pastreaza pentru final, iar tulpinile se...

Salata de quinoa cu porumb copt, avocado, mango si dressing cald de bacon

In Salate la 1 Iun 2018

Se gateste quinoa conform instructiunilor de pe ambalaj si se lasa la scurs.  Se decojesc mango si avocado, se indeparteaza samburii si se taie in cuburi, la fel ca rosiile. Se amesteca toate intr-un bol, impreuna cu sucul si coaja de lime, 2 linguri ulei de masline extra virgin, sare si...

Carnati la cuptor cu ardei, fenicul si mustar

In Mancaruri cu carne la 29 Mai 2018

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Se adauga carnatii si cartofii intr-o tava potrivita pentru cuptor, impreuna cu 2 linguri de ulei. Se amesteca bine. Se coc 10 minute. Se adauga feniculul, ardeiul, usturoiul, 1 lingura de ulei si mustarul. Se amesteca bine, apoi se toarna...

Placinta crocanta de pui cu iaurt si ierburi proaspete

In Pui la 29 Mai 2018

Se rupe/ taie carnea de pui in bucati potrivite.  Intr-un vas mai mare, se amesteca iaurtul cu usturoiul pisat, sare, ierburile, sofranul, piperul cayenne si caisele tocate. Se adauga carnea de pui si se amesteca bine.  Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. ...

Kefta Mkaouara (Tajine cu chiftele si oua, in sos de rosii)

In Vita la 29 Mai 2018

Pentru chiftele, se taie ceapa marunt si se amesteca cu restul ingredientelor, mai putin uleiul. Se formeaza bile de marime potrivita care se prajesc cateva minute pe parte, intr-o tigaie la foc mediu cu 1 lingura de ulei. Nu trebuie sa fie gatite complet. Intre timp, se incalzeste vasul de...

Somon la tigaie cu fenicul, mazare si piure de cartofi cu gulie si morcovi

In Jamie Oliver la 29 Mai 2018

Gulia, cartofii si morcovii se curata de coaja si se taie in cuburi de 2cm. Se adauga gulia intr-o oala cu apa fierbinte si se fierbe 10 minute inainte de a adauga cartofii si morcovii. Se mai lasa 15 minute.  Intre timp, se fierbe mazarea cateva minute, apoi se scurge de apa.  Se...

Sandvis deschis cu rucola, branza albastra si smochine marinate in vin

In Sandvisuri la 29 Mai 2018

Ciabatta se taie in jumatate logitudinal si se prajeste, fara ulei, pe o tigaie grill pana devine crocanta.  Intre timp, se amesteca vinul cu mierea intr-un vas mic. Se taie smochinele in 4-6 bucati fiecare si se adauga in mixul obtinut anterior. Se lasa la marinat 10 minute.  Se...

Hot Dog cu sos BBQ- Teriyaki, salsa de ceapa verde si castraveti cu Gochujang

In Sandvisuri la 29 Mai 2018

Se gatesc hot dogs conform instructiunilor de pe ambalaj. Se amesteca toate ingredientele pentru sosul BBQ-Teriyaki  Se taie ceapa rondele si se amesteca cu restul ingredientelor pentru salsa.  Se taie chiflele logitudinal in jumatati si se ung partile interioare cu sosul...

Paste in sos de rosii cu Chorizo si dovlecel

In Paste la 29 Mai 2018

Dovlecelul si Chorizo se taie cuburi. Usturoiul se piseaza, iar frunzele de busuioc se rup bucati.  Se fierb pastele in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Intre timp, se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie si se adauga Chorizo si dovlecelul. Se soteaza la foc...

Salata marocana de castraveti

In Salate la 24 Mai 2018

Castravetele se taie in rondele subtiri. Se amesteca cu otetul, uleiul, sare, zaharul si za'atar. Se lasa la frigider 30 de minute, inainte de a fi servita cu masline. Delicioasa cu tajine.

Mamaliga la cuptor cu Chorizo, branza Feta si masline verzi

In Bucatarasi celebri la 24 Mai 2018

Se amesteca laptele cu 2 cani de apa si cubul concentrat si se aduc la punctul de fierbere. Se reduce focul la mic, apoi se adauga malaiul. Se amesteca cu un tel pana cand mamaliga devine cremoasa, nu foarte densa. La final se adauga untul si sare daca este nevoie. Se toarna intr-un vas potrivit...

Afisate 91 - 120 din 950 retete    
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]