Bacalhau à Brás (cod)

de cristeena20 in Peste, 10 Apr 2014 | 7643 vizualizari

 

Inca o reteta cu pestele cod atat de traditional aici in Portugalia: bacalhau. Fiecare reteta pe care am incerca-o (si credeti-ma sunt multe) mi-au picat cu tronc. Daca aveti ocazia sa procurati acest tip de peste nu ezitati sa il cumparati si sa il incercati. E o delicatesa care se rpepara foarte simplu.

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati de cod (gata inmuiat si desarat)
  • 3 cepe
  • cartofi betisoare prajiti(cca 4 cartofi mari)
  • cateva felii de ardei gras colorat (optional)
  • 2 foi de dafin, piper, sare, ulei de masline, 1 pahar de vin alb
  • 4 oua
  • coriandru proaspat
  • masline negre
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bacalhau à Brás (cod):

- Fierbem bucatile de cod in apa cu putin ulei de masline, boabe de piper si cateva crengute de coriandru proaspat. Dupa cca 10 minute de fiert se scoate si se faramiteaza, indepartand pielela si eventualele oase.

- cartofii se curata si se taie betisoare fine, subtiri si ii prajim in ulei incins. Se scot si se condimenteaza cu sare si piper.

- ceapa o taiem solzisori (julien) si se caleste in ulei de masline. Se pune ceva mai mult ulei de masline si lasam la foc domol sa se inmoaie bine ceapa, sa devina transparenta si moale. In reteta originala nu se pune ardei gras, dar cum mie imi plac culorile in farfurie am adaugat cateva fasii verzi si rosii. Punem foaia de dafin si o acoperim cu capac sa se inmoaie bine. Adaugam apoi vinul alb si lasam la foc mare sa scada. Trebuie sa devina putin cremos sosul la ceapa. Adaugam codul, punem piper , lasam cateva minute impreuna si apoi punem cartofii. Lasam totul cca 5 minute sa se intrepatrunda ingredientele si la final turnam ouale batute nu foarte tare cu putina sare si piper . Amestecam bine. Nu lasam mult sa nu fie prea tare. Adaugam maslinele la final.

Stingem focul si punem coriandrul verde tocat fin.

Pofta mare!!!

TIPS-URI

1

Acest fel e foarte bun alaturi de salate si mai ales muraturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bacalhau à Brás (cod)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

cristeena20 1

10.04.2014, 18:29

codul asta se cheama bacalhau..este un peste care vine uscat si sarat , iar inainte de a-l gati trebuie sa il tii in apa rece cateva zila (schimband apa de mai mutle ori) . Are un gust anume si aceste retete sunt dleicioase dar numai cu acest peste.Poate gasiti si la voi asa..aici este cel mai popular si e destul de scump. Vine din Norvegia si islanda.

Satisfyyourcravings 1

10.04.2014, 19:01

Am crezut ca cel proaspat e ok Sper sa pot incerca reteta curand.

Bunica 1

10.04.2014, 19:40

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat

pe 04.10 la 17:37

Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale

pe 04.10 la 16:54

Turta Dulce – Reteta Traditionala de Turta Dulce Moale si Aromata

pe 04.10 la 14:56

Lahmacun – Reteta Autentica pentru Pizza Turceasca cu Carne

pe 04.10 la 14:50

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Peste pe pat de pireuri