Bacalhau à Brás (cod)

de cristeena20 in Peste, 10 Apr 2014 | 2908 vizualizari

 

Inca o reteta cu pestele cod atat de traditional aici in Portugalia: bacalhau. Fiecare reteta pe care am incerca-o (si credeti-ma sunt multe) mi-au picat cu tronc. Daca aveti ocazia sa procurati acest tip de peste nu ezitati sa il cumparati si sa il incercati. E o delicatesa care se rpepara foarte simplu.

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati de cod (gata inmuiat si desarat)
  • 3 cepe
  • cartofi betisoare prajiti(cca 4 cartofi mari)
  • cateva felii de ardei gras colorat (optional)
  • 2 foi de dafin, piper, sare, ulei de masline, 1 pahar de vin alb
  • 4 oua
  • coriandru proaspat
  • masline negre
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bacalhau à Brás (cod):

- Fierbem bucatile de cod in apa cu putin ulei de masline, boabe de piper si cateva crengute de coriandru proaspat. Dupa cca 10 minute de fiert se scoate si se faramiteaza, indepartand pielela si eventualele oase.


- cartofii se curata si se taie betisoare fine, subtiri si ii prajim in ulei incins. Se scot si se condimenteaza cu sare si piper.


- ceapa o taiem solzisori (julien) si se caleste in ulei de masline. Se pune ceva mai mult ulei de masline si lasam la foc domol sa se inmoaie bine ceapa, sa devina transparenta si moale. In reteta originala nu se pune ardei gras, dar cum mie imi plac culorile in farfurie am adaugat cateva fasii verzi si rosii. Punem foaia de dafin si o acoperim cu capac sa se inmoaie bine. Adaugam apoi vinul alb si lasam la foc mare sa scada. Trebuie sa devina putin cremos sosul la ceapa. Adaugam codul, punem piper , lasam cateva minute impreuna si apoi punem cartofii. Lasam totul cca 5 minute sa se intrepatrunda ingredientele si la final turnam ouale batute nu foarte tare cu putina sare si piper . Amestecam bine. Nu lasam mult sa nu fie prea tare. Adaugam maslinele la final.


Stingem focul si punem coriandrul verde tocat fin.


Pofta mare!!!

 

TIPS-URI

1

Acest fel e foarte bun alaturi de salate si mai ales muraturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bacalhau à Brás (cod)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

cristeena20 1

10.04.2014, 18:29

codul asta se cheama bacalhau..este un peste care vine uscat si sarat , iar inainte de a-l gati trebuie sa il tii in apa rece cateva zila (schimband apa de mai mutle ori) . Are un gust anume si aceste retete sunt dleicioase dar numai cu acest peste.Poate gasiti si la voi asa..aici este cel mai popular si e destul de scump. Vine din Norvegia si islanda.

Satisfyyourcravings 1

10.04.2014, 19:01

Am crezut ca cel proaspat e ok Sper sa pot incerca reteta curand.

Bunica 1

10.04.2014, 19:40

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
File de peste la gratar cu orez si ,,sos suprem"