Crap la cuptor cu legume, in sos de rosii

de vasimur in Peste, 28 Noi 2017 | 11585 vizualizari

 

 
Este o mâncare delicioasă, ușor de făcut și care se poate servi și rece, la micul dejun sau la cină.
 
Dintr-un crap mare, de cca 3 kg, am făcut 3 feluri de mâncare.
 
Din ingredientele de mai jos au rezultat 6 porții.
 

 

INGREDIENTE

  • 1 pește (am folosit o bucată file de crap de cca 1,3 kg) - se poate folosi și somon, somn sau știucă etc.
  • 1 ceapă roșie, medie
  • 1-2 rădăcini de morcov
  • 1 rădăcină mică de pătrunjel
  • 1/2 țelină mică
  • 1 ardei gras (am folosit ardei tăiați felii, conservați pentru iarnă)
  • 1 roșie mare
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • oregano
  • ierburi de Provence
  • 2-3 linguri de ulei
  • 200-300 ml suc de roșii
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crap la cuptor cu legume, in sos de rosii:

Curățarea peștelui:

Se curăță peștele de solzi și se îndepărtează intestinele. Se spală bine și se mai lasă cca 1/2 oră în apă rece. Se îndepărtează capul și coada, după care se face file îndepărtând coloana vertebrală. Operațiunea a durat cca 1/2 oră. Capul, coada și o mică parte din file le-am folosit la prepararea ciorbei iar din celălalt am preparat încă două feluri de mâncare.

Pregătirea crapului la cuptor:

Se curăță și se spală bine legumele (morcovul, pătrunjelul și țelina), după care se taie rondele, respectiv cubulețe. Se curățăceapa, se spală și se taie rondele. Se așează peștele tăiat felii, de 2-3 degete, într-un vas termorezistent.Se ornează cu legumele și se condimentează. Deasupra se toarnă uleiul, sucul de roșii și apă ca să-l acopere.Se dă la cuptorși se lasă până ce scade, cca 30 minute. Se scoate din cuptor, se pune capacul și se lasă la răcit. Se servește atât cald, cât și rece.

Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

Gătiți peștele la foc mic.

2

Nu lăsați peștele prea mult la cuptor, deoarece se usucă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crap la cuptor cu legume, in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Novac cu legume la cuptor