Placinta cu fasole si carne tocata

de Satisfyyourcravings in Vita, 8 Iun 2018 | 2774 vizualizari

 

O reteta Jamie Oliver

 

INGREDIENTE

  • 500 grame carne tocata de miel/vita
  • 2 crengute rozmarin
  • 400 grame fasole alba la conserva
  • 2 cepe
  • 2 tije de telina
  • 2 morcovi
  • 250 grame ciuperci proaspete
  • 1 lingura cu varf de faina
  • 800 ml supa de pui/legume (se poate obtine si din cub concentrat)
  • 800 grame gulie
  • 800 grame cartofi
  • 2 linguri lapte
  • 15 grame branza Cheddar sau cascaval
  • 1 lingura sos Worcestershire
  • 350 grame mazare congelata
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu fasole si carne tocata:

Carnea tocata se gateste la foc mare 15 minute, pana devine bruna si crocanta. Se toaca frunzele rozmarinului si se adauga, impreuna cu fasolea scursa de apa, peste carne. Se mai lasa 8 minute. 

Intre timp, se toaca ceapa, usturoiul, telina si ciupercile marunt. Se adauga peste carne si se lasa 10 minute, la foc mediu, amestecand din cand in cand. Se adauga faina, se amesteca bine, apoi se adauga supa. Se aduce la punctul de fierbere, se acopera cu un capac, se reduce focul la mic si se lasa 30 de minute. 

Intre timp, se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius.

Gulia si cartofii se curata de coaja si se taie cuburi. Se adauga gulia int-o oala cu apa fierbinte si sare si se fierbe 10 minute inainte de a adauga cartofii. Se mai lasa 10 minute, se scurg de apa, apoi se transforma in piure, folosind o unealta pentru piure. Se adauga laptele, sare, piper si branza rasa si se amesteca bine. 

Se adauga sosul Worcestershire, sare si piper in sosul de carne, se transfera intr-un vas potrivit pentru cuptor daca este nevoie, se adauga mazarea deasupra intr-un singur strat, apoi piureul de cartofi si gulie. 

Se coace in cuptor 50 de minute, pana cand piureul devine auriu. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu fasole si carne tocata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

Rahela Velicu 1

09.06.2018, 09:33

Super placinta!

dantes 1

09.06.2018, 09:49

Buna!

Rocsi 1

09.06.2018, 22:11

Ce placinta consistenta, cu de toate!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Friptura rapida de vitel cu morcov