Antricot de vita cu sos anchois

de Cocktail_of_Senses in Vita, 5 Apr 2014 | 1321 vizualizari

 

Succesul unei fripturi de vita este influentat inca de la alegerea bucatii de carne pe care o veti cumpara. Alegeti carne care sa aiba grasime in mijloc. Personal, prefer friptura gatita mediu si crocanta in exterior. Odata cu aceasta reteta am descoperit cat de bine se potriveste vita cu sosul anchois si cartofii cu rozmarin.

 

INGREDIENTE

  • Pentru friptura aveti nevoie de:
  • - antricot de vita cam 800g
  • - sos de soia
  • - sos rochestershire
  • - 1 pahar vin alb
  • - zeama de la 1/2 lamaie
  • - rozmarin
  • - cimbru
  • - ulei de masline
  • - putina apa
  • - piper
  • Pentru garnitura de cartofi aveti nevoie de:
  • - 4 cartofi medii curatati si taiati cubulete
  • - 1 cubulet unt
  • - ulei de masline
  • - 4 catei de usturoi
  • - boia dulce din belsug
  • - 1 lingurita curry
  • - 4 fire rozmarin
  • - sare de mare
  • - putin chilli uscat
  • Pentru sosul anchois aveti nevoie de:
  • - o conserva file de anchois in ulei de masline
  • - o lingurita mustar
  • - o lingura otet balsamic
  • - piper
  • - zeama de la o jumatate de lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Antricot de vita cu sos anchois:

Carnea a stat la marinat in sosul format din ingredientele mentionate, cu exceptia vinului, pentru aproximativ 2 ore. Dupa acest timp am tras-o la tigaie, fara sa mai adaug ulei, cate 3 minute pe fiecare parte.


Dupa aceea am portionat bucata de carne in 4 bucati egale si am asezat-o intr-un vas termorezistent. Am turnat peste marinata ramasa, un pahar de vin alb si putina apa. Am introdus tava in cuptorul preincalzit (200 grade) pentru 45 de minute. Daca nu va place in sange va recomand sa o lasati o ora.


In acest timp m-am ocupat de cartofi pe care i-am taiat in bucati aproximativ egale si i-am fiert cat sa intre putin furculita in ei. I-am luat de pe foc, i-am scurs de apa si i-am trans in unt, ulei de masline si usturoiul zdrobit cu lama cutitului adaugand din belsug boia dulce, curry, sare de mare, piper, putin chilli si rozmarin. Am amestecat, insa fara niciun intrument, doar miscand tigaia, pentru a nu se zdrobi, pana au capatat o crusta aramie. Dureaza cam 15 minute.


Pentru sosul de anchois am pus intr-un vas toate ingredientele si le-am dat prin blender pana am obtinut un sos omogen.


Am asezat totul in farfurie si am savurat din plin aromele si ingredientele care se potrivesc de minune impreuna.


Pofta buna si un weekend minunat!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Antricot de vita cu sos anchois" nu uita sa-i faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

Andreea Caroline 1

05.04.2014, 19:33

Bunica 1

05.04.2014, 21:19

a mai ramas ceva?

Alexandra Burz 1

05.04.2014, 21:48

Hmmm delicios

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere

de oanapl 6

ieri la 23:37

Tarta cu prune și branza

de oanapl 6

ieri la 23:29

Garnitura de varza cu fasole

de xana 5

ieri la 16:34

Tort cu frisca si fructe

de xana 5

ieri la 15:04

RETETA RECOMANDATA
Antricot de vita Wellington by Gordon Ramsay