Shakshuka (tocanita nord-africana) cu spanac, linte si branza Feta

de Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume, 18 Aug 2019 | 1938 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa
  • 2 catei usturoi
  • 1 ardei verde
  • 75 grame branza Feta
  • 200 grame linte Puy (din conserva)
  • 50 grame crema de branza
  • 200 grame spanac proaspat
  • 1 lingurite cumin pudra
  • 4 oua
  • 2 lipii
  • 1/2 cub concentrat de legume
  • ulei de masline
  • sare, piper
  • fulgi de chilli pentru servit (optional)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Shakshuka (tocanita nord-africana) cu spanac, linte si branza Feta:

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. 

Se toaca ceapa si usturoiul marunt, iar ardeiul in cuburi mici.

Cu ajutorul unui blender, se transforma in crema jumatate din cantitatea de spanac, impreuna cu crema de branza, apa in care a fost conservata lintea, cubul concentrat, sare si piper. Se adauga apa daca este nevoie. 

Se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie si se soteaza ceapa, usturoiul si ardeiul, 3 minute la foc mediu spre mare. La jumatatea timpului, se adauga cuminul. Se adauga sosul obtinut anterior, spanacul ramas rupt in bucati mici si lintea. Se amesteca frecvent pana cand spanacul s-a inmuiat. 

Cu ajutorul unei linguri, se formeaza 4 cuiburi pentru oua printre spanac. Se aseaza cate un ou in fiecare si se presara cu sare si piper. Se sfarama jumatate din cantitatea de branza Feta deasupra, se acopera cu un capac si se lasa 8-10 minute in functie de cat de gatit doriti sa fie oul. 

Lipiile se aseaza pe o tava, una langa alta si se coc 3-4 minute in cuptor, pana devin crocante. 

Se serveste cu lipiile crocante, restul de branza Feta si fulgi de chilli. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Shakshuka (tocanita nord-africana) cu spanac, linte si branza Feta" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu varza