Drob vegetarian

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 23 Mar 2013 | 14006 vizualizari

 

Linte, ciuperci si verdeturi intr-o combinatie inedita...inspiratia mea pentru aceasta reteta a fost Gourmandelle si ma bucur ca am probat reteta cu foarte mici modificari...multumesc! :)

 

INGREDIENTE

  • 1 cana de linte rosie
  • 1 cana de ciuperci champinion
  • 1 morcov tocat
  • o ceapa tocata
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 1 legatura de usturoi verde
  • 1 legatura de marar
  • 1 legatura de patrunjel
  • cateva firisoare de cimbru proaspat
  • sare si piper dupa gust
  • un praf de turmeric
  • 2 oua si optional 3 oua fierte
  • 2 linguri ulei de masline
  • putin ulei de palmier pentru uns forma
  • 3 linguri faina
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob vegetarian:

Lintea se fierbe pentru 15 minute se lasa la racit apoi se scurge. Se pune intr-un vas largut.

Se incinge uleiul in tigaie apoi se soteaza ceapa, morcovul, si ciupercile tocate marunt( eu le-am pus la blender. Am adaugat si ceapa verde tocata si usturoiul apoi verdeata. Se lasa in jur de 7 minute la foc mic si se amesteca din cand in cand. Se potriveste gustul de sare si piper, se pune si turmericul. Combinam cu lintea din vas.

Lasam la racit cateva minute apoi adaugam ouale si amestecam bine compozitia, punem si faina si din nou amestecam.

Ouale fierte le asezam ca la drob in interior.

Coacem preparatul pentru 40-45 de minute, intr-o forma de chec unsa cu putin ulei, facem testul cu scobitoarea, este gata cand nu ramane nimic lipit de ea.

Lasam la racit si-l scoatem din forma, se desprinde usor.

Il servim dupa dorinta sau inspiratie...e un aperitiv delicios :)

 

TIPS-URI

1

Nu va recomand sa-l preparati in forma de silicon

2

Puteti renunta la faina, reteta care m-a inspirat nu avea, eu am pus deoarece nu am scurs foarte bine lintea si mi s-a parut destul de moale compozitia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob vegetarian" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (42)

RuxyRux 1

24.03.2013, 21:47

Pup Corinuta!

RuxyRux 1

24.03.2013, 21:47

ianculubita, multumesc draga mea!

Pushaa 1

07.04.2014, 15:04

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Drob vegetarian