Orzo cu legume de vara si creveti

de Satisfyyourcravings in Fructe de mare, 1 Iul 2018 | 999 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 grame creveti (eu am folosit congelati), decorticati si curatati
  • 1 cub concetrat de peste
  • 1 ardei mare rosu
  • 1 ardei mare verde
  • 1 dovlecel
  • 1 ceapa
  • 2 fire ceapa verde
  • ulei de masline
  • 125 grame orzo (sau alte paste mici)
  • 1 pahar vin alb sec
  • 2 rosii
  • 200 grame rosii cherry
  • frunze proaspete de busuioc
  • 150 grame branza de capra (eu am folosit perle din branza de capra cu ierburi)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orzo cu legume de vara si creveti:

Crevetii se decongeleaza daca este nevoie si se usuca pe prosoape de bucatarie.


Se dizolva cubul concentrat in 500 ml de apa fierbinte.


Se taie ceapa, ardeii si dovlecelul cuburi nu foarte mari. Rosiile se dau pe razatoare. Coaja se arunca.


Se incalzeste putin ulei de masline intr-o cratita/ tigaie mare si se adauga ceapa si ceapa verde. Se soteaza 2-3 minute, apoi se adauga ardeii si dovlecelul. Se lasa 5 minute la foc mic. Se adauga orzo, sare, piper, se soteza 1-2 minute, apoi se adauga vinul, rosiile si supa de peste obtinuta anterior. Se lasa 15-18 minute la foc mic pana devine cremos, amestecand din cand in cand.


Crevetii se soteaza in ulei de masline, la foc mediu pana sunt gatiti complet, 5 minute. Se transfera pe o farfurie. In aceeasi tigaie se adauga rosiile cherry, sare si piper si se sotaza 1-2 minute. Se adauga in tigaia cu orzo, impreuna cu crevetii si cateva frunze de busuioc.


Se adauga sare si piper dupa gust.


Se serveste cu branza de capra si frunzele ramase de busuioc.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Orzo cu legume de vara si creveti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

dantes 1

05.07.2018, 16:59

-Licurici- 1

12.07.2018, 12:49

abstract01 1

14.05.2019, 22:00

felicitari

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

4153 puncte

mihaelar63

3228 puncte

mirela0911

3166 puncte

 Adi

3000 puncte

Constelatialeu

2333 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi ca cei prajiti

ieri la 22:02

Ciorba de cartofi

ieri la 19:26

Tochitura de purcel, cu cartofi natur

de RODIMUR 5

ieri la 18:11

Aperitiv oua umplute cu pate de ton

ieri la 09:38

RETETA RECOMANDATA
Mazare cu creveti si calamari