Somon la tigaie cu fenicul, mazare si piure de cartofi cu gulie si morcovi

de Satisfyyourcravings in Jamie Oliver, 29 Mai 2018 | 4023 vizualizari

 

O reteta Jamie Oliver.

 

INGREDIENTE

  • 4 bucati (500 de grame) somon proaspat, cu piele, fara oase
  • 1 1/2 lingurite seminte de fenicul
  • ulei de masline
  • 200 grame gulie
  • 200 de grame cartofi
  • 200 de grame morcovi
  • 2 linguri iaurt grecesc
  • 2 linguri chives tocat
  • 450 grame mazare congelata
  • 1 lamaie
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon la tigaie cu fenicul, mazare si piure de cartofi cu gulie si morcovi:

Gulia, cartofii si morcovii se curata de coaja si se taie in cuburi de 2cm. Se adauga gulia intr-o oala cu apa fierbinte si se fierbe 10 minute inainte de a adauga cartofii si morcovii. Se mai lasa 15 minute. 

Intre timp, se fierbe mazarea cateva minute, apoi se scurge de apa. 

Se incalzeste o tigaie mare la foc mediu, se unge cu putin ulei de masline si se adauga pestele cu partea cu piele in jos, impreuna cu semintele de fenicul. Se lasa 3 minute, apoi se intoarce pe partea opusa si se mai lasa 3 minute. Se prajesc laturile ramase cateva secunde fiecare. Cu 30 de secunde inainte de a fi gata somonul se adauga si mazarea in tigaie si se amesteca cu grija. 

Se scurg legumele de apa si se transforma in piure cu ajutorul uneltei pentru piure. Se amesteca cu iaurtul si mare parte din chives. Se adauga sare dupa gust. 

Se serveste somonul cu bucati de lamaie, mazarea si piureul presarat cu restul de chives.

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon la tigaie cu fenicul, mazare si piure de cartofi cu gulie si morcovi" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Reteta de sandwich cu salata de oua si somon afumat