Somon la tigaie cu fenicul, mazare si piure de cartofi cu gulie si morcovi

de Satisfyyourcravings in Jamie Oliver, 29 Mai 2018 | 1223 vizualizari

 

O reteta Jamie Oliver.

 

INGREDIENTE

  • 4 bucati (500 de grame) somon proaspat, cu piele, fara oase
  • 1 1/2 lingurite seminte de fenicul
  • ulei de masline
  • 200 grame gulie
  • 200 de grame cartofi
  • 200 de grame morcovi
  • 2 linguri iaurt grecesc
  • 2 linguri chives tocat
  • 450 grame mazare congelata
  • 1 lamaie
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon la tigaie cu fenicul, mazare si piure de cartofi cu gulie si morcovi:

Gulia, cartofii si morcovii se curata de coaja si se taie in cuburi de 2cm. Se adauga gulia intr-o oala cu apa fierbinte si se fierbe 10 minute inainte de a adauga cartofii si morcovii. Se mai lasa 15 minute.


Intre timp, se fierbe mazarea cateva minute, apoi se scurge de apa.


Se incalzeste o tigaie mare la foc mediu, se unge cu putin ulei de masline si se adauga pestele cu partea cu piele in jos, impreuna cu semintele de fenicul. Se lasa 3 minute, apoi se intoarce pe partea opusa si se mai lasa 3 minute. Se prajesc laturile ramase cateva secunde fiecare. Cu 30 de secunde inainte de a fi gata somonul se adauga si mazarea in tigaie si se amesteca cu grija.


Se scurg legumele de apa si se transforma in piure cu ajutorul uneltei pentru piure. Se amesteca cu iaurtul si mare parte din chives. Se adauga sare dupa gust.


Se serveste somonul cu bucati de lamaie, mazarea si piureul presarat cu restul de chives.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Somon la tigaie cu fenicul, mazare si piure de cartofi cu gulie si morcovi" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

dantes 1

31.05.2018, 17:08

Bun!

kytz 1

03.06.2018, 10:35

Buuuun meniu !

Gherca Daniela 1

08.06.2018, 08:52

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4153 puncte

mihaelar63

3228 puncte

mirela0911

3166 puncte

 Adi

3000 puncte

Constelatialeu

2333 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Somon cu spanac si rosii cherry in sos alb