Placinta cu mazare si aluat de avocado

de oanapl in Jamie Oliver, 9 Apr 2021 | 3405 vizualizari

 

Această rețetă am văzut-o pe Tv Paprika și a fost pregătită de Jamie Oliver. Mi s-a părut interesantă și am purces la pregătirea ei. Aluatul cu avocado a ieșit puțin amărui (poate din cauză că nu era perfect copt avocado sau o fi altă cauză), dar în combinație cu mazărea dulcică a fost numai bun.

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 2 buc avocado (200g) bine copt
  • 400g făină
  • sare
  • 2 linguri apă rece
  • pentru umplutură:
  • 450g mazăre congelată
  • 6 ouă
  • 90g brânză cheddar
  • busuioc
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mazare si aluat de avocado:

Cureți avocado de coajă și sâmbure, îl pasezi bine, adaugi făina, sarea și apa și frămânți un aluat omogen, pe care-l învelești în folie alimentară și-l dai la rece pentru 30 de minute.

Între timp, mixezi mazărea (decongelată) cu un mixer vertical, adaugi și frunzele de busuioc și mixezi. Adaugi ouăle și sare după gust și mixezi până când obții o compoziție fină. Adaugi brânza cheddar dată pe răzătoarea mică și omogenizezi cu o lingură.

Scoți aluatul, îl întinzi pe o hârtie de copt și apoi îl transferi în tava (28 x 19 cm) a cărui fund l-ai tapetat cu hărtie de copt și ai uns pereții cu unt. Înțepi aluatul din loc în loc. Pui hârtie de copt în interiorul aluatului și boabe de mazăre sau bile pentru copt și introduci tava cu aluatul în cuptor pentru 20 de minute la 200 de grade C.

Scoți tava, îndepărtezi hârtia de copt cu boabele de fasole din interior și torni compoziția de mazăre. Întroduci tava în cuptor la 180 de grade C, pentru 30-35 de minute.

Scoți tarta, o lași să se răcorească puțin și o servești.

TIPS-URI

1

alegeți avocado foarte copt și dă-l pe răzătoate sau pasează-l foarte bine. Ale mele n-au fost foarte coapte și le-am pasta cu furculița, astfel încât au mai rămas bucățele mai mari in aluat și nu mi-a plăcut cum se vede.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mazare si aluat de avocado" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

oanapl 1

11.04.2021, 21:35

Vă mulțumesc pentru aprecieri!

oanapl 1

11.04.2021, 21:36

Mulțumesc Mirela pentru aprecieri, dar și pentru avertisment. Am modificat.

Rahela Velicu 1

14.05.2021, 13:05

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mazare cu ceafa de porc