Xandrinne

4

Bucataras
grozav

Suceava

Bucataras din 24.02.2010

RETETE123
PRIETENI158
Retete

Chutney de mere si pere

In Sosuri la 16 Mar 2019

Pregatesti mai intai fructele, pe care le cureti de coaja si le tai cuburi de cca 1 cm. Toci ceapa, tai cat de marunt poti ghimbirul si usturoiul.Tai fasii subtiri ardeii iuti. Calesti ceapa tocata in uleiul incins, cateva minute, pana devine translucida. Adaugi ardeii, ghimbirul si usturoiul si...

Desert tort spuma de ciocolata cu frisca

In Torturi la 13 Ian 2019

Ciocolata se rupe în bucăți și se pune la topit, la bain-marie. Se mixează mascarpone, se adaugă ciocolata topită, răcorită și apoi ouăle, pe rând. Se încorporează zahărul și făina, apoi se toarnă aluatul în forma de copt tapetată cu hârtie. Se...

Desert pasca fara aluat

In Dulciuri la 12 Apr 2018

Mai intai am incins cuptorul la 180° C si am pregatit o tava de copt rotunda (diametru 20 cm, a lui Teo, a mea a avut 24 cm). Am pus mixul de fructe intr-un bol impreuna cu esenta de rom si am turnat apa fierbinte sa le acopere. In bolul mixerului (sau intr-un bol incapator, depinde ce...

Desert pasca cu ciocolata

In Dulciuri la 11 Apr 2018

Mai intai am separat cele 8 oua. Albusurile le-am batut bine cu un praf de sare, adaugand treptat si zaharul; am mixat pana a fost gata bezeaua. Am adaugat pe rand galbenusurile, mixand dupa fiecare, pentru incorporare. Am adaugat si finetti, si esenta de vanilie, la fel mixand pentru...

Aperitiv tarta cu branza si ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 26 Noi 2017

Pregatim aluatul: cernem faina intr-un castron, presaram sarea. Adaugam untul taiat bucatele si incepem sa amestecam bucatile de unt cu faina, pana obtinem niste firimituri. Adaugam si oul si framantam, pana obtinem un aluat molcut, care nu se lipeste de degete (Daca vi se pare ca nu se leaga,...

Placinta cu carne

In Mancaruri cu carne la 26 Noi 2017

Tocam ceapa (verde) si o calim usor in ulei incins, cam 1 minut; adaugam si carnea tocata, amestecam si lasam pe foc pana carnea isi schimba culoarea. Maruntim carnea cu lingura de lemn. Potrivim gustul de sare si piper. Oprim focul. Cand carnea e rece, adaugam cele doua oua batute si...

Paste cu ciuperci si pesto de patrunjel

In Paste la 9 Apr 2017

Pastele se fierb in apa clocotita, sarata; se scurg. Ceapa se caleste usor in ulei, se adauga apoi si ciupercile taiate, nu foarte marunt. Se acopera tigaia cu un capac si se lasa pe foc, cateva minute, amestecand din cand in cand. Se pune sare si piper, dupa gust, apoi mararul tocat. Se...

Sfecla coapta cu sos scordolea

In Mancaruri de post la 9 Apr 2017

Sfecla se coace in cuptor (eu am copt-o in soba). Am blenduit painea stoarsa bine si cateii de usturoi, am amestecat cu nuca si usturoiul, am adaugat zeama de lamaie, putina sare. Am inceput sa adaug uleiul, putin cate putin, ca la maioneza; dupa fiecare lingura de ulei, am mixat bine, pentru...

Drob de soia cu ciuperci

In Mancaruri de post la 15 Mar 2017

Mai intai, am hidratat bine soia in apa fierbinte, am stors-o in pumn si apoi am pus-o la fiert cu o foaie de dafin, cu usturoi si cu condiment; am scurs-o bine de apa, dupa ce a fiert. Cartofii i-am fiert si i-am pasat. Ciupercile le-am trecut printr-un jet de apa rece, le-am scurs si le-am...

Salata de leurda, cu oua

In Salate la 5 Mar 2017

Am pus intr-un castron leurda si ceapa verde, spalate, taiate, cascavalul taiat cuburi, precum si felii de ou fiert. Am potrivit gustul de sare, am asezonat cu ulei si zeama de lamaie (am amestecat cu grija...) si am decorat cu alte cateva felii de ou fiert.

Salata de leurda

In Salate la 5 Mar 2017

Spalam leurda, o uscam intr-un prosop de bucatarie si o taiem fasii, mai groase/mai subtiri, dupa cum ne place. Spalam ceapa verde si o taiem maruntel; o amestecam cu leurda, asezonam cu zeama de lamaie, punem si putin ulei si potrivim gustul de sare. Amestecam usor. Servim cu crutoane....

Salata cu spanac si ciuperci

In Salate la 5 Mar 2017

Calesc usor (timp de cateva minute) ciupercile, impreuna cu ceapa verde taiata marunt si patrunjelul tocat, potrivesc gustul de sare si piper. Spal frunzele de spanac, le scurg bine, le rup bucati. Tai cascavalul cubulete; fierb ouale, tari, le curat de coaja si le tai rondele. Pregatesc...

Salata calda cu naut si spanac

In Salate la 5 Mar 2017

Am pus uleiul la incins intr-o tigaie si am adaugat, cateva secunde, usturoiul, pentru ca uleiul sa-i imprumute aroma. Am adaugat nautul, spalat si scurs, peste ulei si am lasat tigaia pe foc, pana s-a rumenit nautul. Am adaugat frunzele de spanac care nu trebuie tinute mult pe foc, sa...

Tort Catifea rosie cu capsuni

In Torturi la 30 Iun 2016

Pentru blat mixam ouale cu sarea si zaharul pana isi maresc volumul si seamana cu o crema. Adaugam untul topit, in fir subtire, nu tot odata. Adaugam laptele batut si vanilia, amestecand usor cu un tel in forma de para. Separat amestecam faina cu zaharul, cacaua, colorantul pudra, praful de...

Inghetata cu lapte condensat

In Dulciuri la 30 Iun 2016

Am mixat usor ingredientele, am turnat compozitia obtinuta in diferite forme pe care le-am dat mai apoi la congelator, timp de 4-5 ore.

Sorbet de visine

In Dulciuri la 30 Iun 2016

Am pus in blender visinele si ghimbirul si le-am maruntit. Le-am amestecat apoi cu mierea, scortisoara si coaja rasa de lamaie; compozitia rezultata am dat-o la congelator.

Inghetata cu zmeura

In Dulciuri la 30 Iun 2016

Foarte simplu de preparat, multumesc Bucataras!! Am zdrobit zmeura, am amestecat-o cu mierea si cu iaurtul, cu ajutorul mixerului; am pus compozitia in forme si am dat formele la congelator.  

Biscuiti pentru Mos Craciun

In Dulciuri la 11 Feb 2016

Am amestecat faina cu untul rece, taiat cuburi. Intr-un bol am amestecat oul cu zaharul, apoi am pus si colorantul. Am amestecat cele doua compozitii. Am format o minge din aluatul rezultat; am infoliat bila de aluat si am dat-o la rece, 20 de minute.   Am intins foaia de aluat si am...

Snickers

In Prajituri la 20 Dec 2015

Pentru blat batem spuma albusurile cu un praf de sare si cu zaharul. In bezeaua obtinuta incorporam faina amestecata cu nuca si praful de copt.  Omogenizam compozitia, o turnam in tava tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul preincalzit, la foc potrivit, cca 30 de minute sau pana...

Prajitura "desteapta" cu ciocolata

In Prajituri la 20 Oct 2015

Topim untul fara a-l infierbanta; incalzim usor laptele, amestecam faina cu cacaua si ungem cu unt o forma de copt. Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Batem galbenusurile si zaharul pudra cu telul, pana se deschid la culoare. Adaugam faina amestecata cu cacaua, esenta de vanilie, cafeaua si...

Tiramisu reţetă originală

In Dulciuri la 18 Oct 2015

Tiramisu reţetă originală Mixam galbenusurile cu 3 linguri de zahar, pana isi maresc volumul si se deschid la culoare. Incorporam mascarpone in galbenusuri. Batem albusurile spuma, cu un praf de sare; adaugam treptat 3 linguri de zahar si mixam pana obtinem o bezea lucioasa si ferma....

Cannelloni

In Cannelloni la 18 Oct 2015

Am pus intr-o tigaie ceapa tocata si am calit-o usor, in putin ulei; am adaugat morcovul ras si carnea tocata, amestecand din cand in cand, pana isi schimba culoarea. Am adaugat pasta de rosii, am lasat la fiert la foc mic, cca 20 de minute.  Dupa ce am oprit focul am condimentat, dupa...

Chinezoaica

In Prajituri la 11 Oct 2015

Frecam untul spuma, cu 200 g zahar, apoi adaugam cacaua, praful de copt (stins cu otet - desi nu obisnuiesc, dar asa spune reteta pe care eu o am), faina, nuca macinata, esenta de vanilie. Mixam bine pentru incorporare. Adaugam apoi albusurile batute spuma, amestecand usor, cu grija, pana se...

Tort cu trei tipuri de mousse

In Torturi la 5 Aug 2015

Topim untul, zaharul si esenta de vanilie, intr-o cratita/tigaie mai mare, fara a le lasa sa fiarba (lasam vasul pe foc pana se topeste zaharul). Lasam la racit compozitia; cand ajunge la temperatura camerei punem ouale si amestecam bine. Incorporam faina cernuta impreuna cu cacaua, praful de...

Sirop de zmeura, la rece

In Sirop / Compot la 2 Iul 2015

Intai culegem zmeura, sau o cumparam :) Apoi spalam fructele cu apa rece, si cu grija. Le lasam la scurs. Zdrobim, cu mana, fructele de zmeura, presaram sarea de lamaie si salicilul/aspirina pisata. Adaugam 1 litru de apa rece. Lasam compozitia sa stea, intr-un loc racoros, timp de doua...

Salata de oua

In Salate la 7 Iun 2015

Tocam marunt (si nu prea) ceapa, carnea si ouale decojite. Amestecam cu grija toate ingredientele si potrivim gustul de sare si piper. Noi am consumat-o pe felii de paine prajita. Un deliciu!

Tort cu crema de branza si piersici

In Torturi la 1 Iun 2015

Eu am facut un blat din 6 oua, 180 g zahar, 160 g faina, 20 g cacao. Ouale le-am mixat bine, cca 20 de minute, impreuna cu zaharul, un praf de sare si niste esenta de vanilie, pana si-au marit volumul si s-au albit. In spuma de ou am adaugat faina cernuta impreuna cu cacaua, in trei transe, si am...

Drob de ciuperci

In Mancaruri de legume la 16 Apr 2015

Mai intai am scos ciupercile din conserva, le-am trecut printr-un jet de apa rece si le-am scurs. Am calit in ulei ceapa tocata marunt, usturoiul taiat marunt, ciupercile, ardeiul taiat cubulete, cateva minute, pana a inceput ceapa sa-si schimbe culoarea. Am potrivit gustul de sare si...

Prajitura cu ness

In Prajituri la 4 Feb 2015

Nuca o prajim putin, in cuptor, apoi o sfaramam cu sucitorul; amestecam nuca cu faina. Batem spuma albusurile, cu un praf de sare, la bain marie; incorporam zaharul, treptat, si mixam pana obtinem o bezea lucioasa, ferma. Incorporam vanilia si nuca amestecata cu faina, usor, cu ajutorul unei...

Panna cotta cu ananas

In Dulciuri la 5 Ian 2015

Punem gelatina la inmuiat, in apa rece, cat s-o acopere, timp de 10 minute. Pasam bucatile de ananas (scurs) cu ajutorul unui blender pana obtinem un piure fin. Punem frisca, laptele, zaharul si zaharul vanilat intr-o craticioara si amestecam, pe foc mic, pana cand amestecul se apropie...

Afisate 1 - 30 din 123 retete    
INVITATIE LA PICNICUL BUCATARASILOR!
 

Postari recente

publicat la 16.03.2019

Chutney de mere si pere

publicat la 12.04.2018

Desert pasca fara aluat

Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Daca ai amanat sa faci ceva pe azi, inseamna ca poti amana si pe maine.

 
 
 

TOP
utilizatori

Rocsi

4287 puncte

RODIMUR

3855 puncte

Rahela Velicu

3290 puncte

mirela0911

3167 puncte

 Adi

3093 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro