Xandrinne

4

Bucataras
grozav

Suceava

Bucataras din 24.02.2010

RETETE135
PRIETENI158
Retete

Snickers

In Prajituri la 20 Dec 2015

Pentru blat batem spuma albusurile cu un praf de sare si cu zaharul. In bezeaua obtinuta incorporam faina amestecata cu nuca si praful de copt.  Omogenizam compozitia, o turnam in tava tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul preincalzit, la foc potrivit, cca 30 de minute sau pana...

Prajitura "desteapta" cu ciocolata

In Prajituri la 20 Oct 2015

Topim untul fara a-l infierbanta; incalzim usor laptele, amestecam faina cu cacaua si ungem cu unt o forma de copt. Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Batem galbenusurile si zaharul pudra cu telul, pana se deschid la culoare. Adaugam faina amestecata cu cacaua, esenta de vanilie, cafeaua si...

Tiramisu reţetă originală

In Dulciuri la 18 Oct 2015

Tiramisu reţetă originală Mixam galbenusurile cu 3 linguri de zahar, pana isi maresc volumul si se deschid la culoare. Incorporam mascarpone in galbenusuri. Batem albusurile spuma, cu un praf de sare; adaugam treptat 3 linguri de zahar si mixam pana obtinem o bezea lucioasa si ferma....

Cannelloni

In Cannelloni la 18 Oct 2015

Am pus intr-o tigaie ceapa tocata si am calit-o usor, in putin ulei; am adaugat morcovul ras si carnea tocata, amestecand din cand in cand, pana isi schimba culoarea. Am adaugat pasta de rosii, am lasat la fiert la foc mic, cca 20 de minute.  Dupa ce am oprit focul am condimentat, dupa...

Chinezoaica

In Prajituri la 11 Oct 2015

Frecam untul spuma, cu 200 g zahar, apoi adaugam cacaua, praful de copt (stins cu otet - desi nu obisnuiesc, dar asa spune reteta pe care eu o am), faina, nuca macinata, esenta de vanilie. Mixam bine pentru incorporare. Adaugam apoi albusurile batute spuma, amestecand usor, cu grija, pana se...

Tort cu trei tipuri de mousse

In Torturi la 5 Aug 2015

Topim untul, zaharul si esenta de vanilie, intr-o cratita/tigaie mai mare, fara a le lasa sa fiarba (lasam vasul pe foc pana se topeste zaharul). Lasam la racit compozitia; cand ajunge la temperatura camerei punem ouale si amestecam bine. Incorporam faina cernuta impreuna cu cacaua, praful de...

Sirop de zmeura, la rece

In Sirop / Compot la 2 Iul 2015

Intai culegem zmeura, sau o cumparam :) Apoi spalam fructele cu apa rece, si cu grija. Le lasam la scurs. Zdrobim, cu mana, fructele de zmeura, presaram sarea de lamaie si salicilul/aspirina pisata. Adaugam 1 litru de apa rece. Lasam compozitia sa stea, intr-un loc racoros, timp de doua...

Salata de oua

In Salate la 7 Iun 2015

Tocam marunt (si nu prea) ceapa, carnea si ouale decojite. Amestecam cu grija toate ingredientele si potrivim gustul de sare si piper. Noi am consumat-o pe felii de paine prajita. Un deliciu!

Tort cu crema de branza si piersici

In Torturi la 1 Iun 2015

Eu am facut un blat din 6 oua, 180 g zahar, 160 g faina, 20 g cacao. Ouale le-am mixat bine, cca 20 de minute, impreuna cu zaharul, un praf de sare si niste esenta de vanilie, pana si-au marit volumul si s-au albit. In spuma de ou am adaugat faina cernuta impreuna cu cacaua, in trei transe, si am...

Drob de ciuperci

In Mancaruri de legume la 16 Apr 2015

Mai intai am scos ciupercile din conserva, le-am trecut printr-un jet de apa rece si le-am scurs. Am calit in ulei ceapa tocata marunt, usturoiul taiat marunt, ciupercile, ardeiul taiat cubulete, cateva minute, pana a inceput ceapa sa-si schimbe culoarea. Am potrivit gustul de sare si...

Prajitura cu ness

In Prajituri la 4 Feb 2015

Nuca o prajim putin, in cuptor, apoi o sfaramam cu sucitorul; amestecam nuca cu faina. Batem spuma albusurile, cu un praf de sare, la bain marie; incorporam zaharul, treptat, si mixam pana obtinem o bezea lucioasa, ferma. Incorporam vanilia si nuca amestecata cu faina, usor, cu ajutorul unei...

Panna cotta cu ananas

In Dulciuri la 5 Ian 2015

Punem gelatina la inmuiat, in apa rece, cat s-o acopere, timp de 10 minute. Pasam bucatile de ananas (scurs) cu ajutorul unui blender pana obtinem un piure fin. Punem frisca, laptele, zaharul si zaharul vanilat intr-o craticioara si amestecam, pe foc mic, pana cand amestecul se apropie...

Rulada de pui cu carnati de casa

In Pui la 4 Ian 2015

Batem usor cu ciocanul de snitele pieptul de pui, spalat si tamponat cu prosoape de bucatarie. Condimentam fiecare bucata cu sare si piper, dupa gust. Asezam pe fiecare felie de piept cate un carnat de casa si fasii de ardei/gogosar; eu am pus si niste fasii de cascaval, care s-a topit la...

Rulada cu spanac si crema de branza

In Aperitive / Garnituri la 3 Ian 2015

Pregatim intai foaia de rulada: punem spanacul la scurs, intr-o sita (trebuie sa fie foarte bine scurs); mixam ouale cu sarea, pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare. Adaugam faina si o incorporam in spuma de ou, dupa care adaugam si spanacul scurs; amestecam cu grija. Tapetam o...

Frittata cu paste si ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 30 Dec 2014

Scurgem ciupercile din conserva si le trecem printr-un jet de apa rece (sau taiem felii ciupercile proaspete); taiem ardeiul, cubulete. Taiem prazul rondele (in cazul meu, ceapa, am tocat-o bucati ceva mai maricele). Radem cascavalul, pe razatoarea cu ochiuri mici. Fierbem pastele, in apa sarata,...

Banana bread

In Dulciuri la 22 Dec 2014

Mixam untul cu zaharul pana se formeaza un amestec cremos; adaugam ouale si omogenizam. Separat amestecam faina cu sarea si bicarbonatul. Adaugam ingredientele uscate in amestecul cu unt si omogenizam. Incorporam bananele. Turnam compozitia intr-o tava de chec, tapetata cu hartie...

Chec aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 22 Dec 2014

Radem cascavalul (folosim razatoarea cu ochiuri mari) si taiem cubulete carnea/salamul. Mixam ouale pana isi dubleaza volumul, adaugam smantana, laptele si uleiul, omogenizam, dupa care incorporam faina cernuta impreuna cu praful de copt. Amestecam. Inglobam in aluat cascavalul,...

Cheesecake cu fructe de padure

In Dulciuri la 22 Dec 2014

Zdrobim biscuitii (eu i-am macinat la robot); peste ei adaugam untul topit si zaharul. Amestecam cu atentie biscuitii cu untul, pana obtinem niste firmituri. Ungem o forma detasabila de copt cu unt si tapetam fundul acesteia cu amestecul de biscuiti; presam cu ajutorul unui pahar, urcand din...

Tort cu mascarpone si turta dulce

In Torturi la 21 Dec 2014

Mai intai am copt un blat de tort: am mixat 5 oua cu 150 g zahar cca 20 de minute, impreuna cu un praf de sare, dupa care in spuma de ou obtinuta am incorporat 130 g faina cernuta si 20 g cacao, treptat, amestecand cu o lingura de lemn, cu miscari usoare, largi, de jos in sus. Blatul l-am copt la...

Ciocolata calda cu scortisoara

In Bauturi la 21 Dec 2014

Amestecam intr-un bol toate ingredientele. Amestecul se pastreaza intr-un borcan (curat, uscat), inchis ermetic. Cand vrem sa preparam ciocolata calda punem intr-un ibric 3 linguri din amestec si adaugam treptat 150 ml lapte, amestecand usor pentru omogenizare; tinem ibricul pe foc mic, pana...

Galette cu zmeura

In Prajituri la 21 Dec 2014

Am amestecat mai intai faina cu sarea si untul taiat cubulete, pana am obtinut niste firimituri. Am adaugat treptat apa rece si am amestecat pana am obtinut un aluat usor lipicios; l-am infoliat si l-am dat la rece, cca 20 de minute. Am intins aluatul, am decupat cercuri (relativ egale) pe...

Pancakes cu afine

In Dulciuri la 21 Dec 2014

Am amestecat faina cu zaharul pudra si praful de copt si am incorporat-o in lapte; am adaugat oul batut si untul topit. Am omogenizat compozitia cu un tel in forma de para, dupa care am incorporat si afinele tavalite prin faina (acea lingurita de care era vorba la ingrediente). Afinele mele au...

Fursecuri fragede

In Dulciuri la 21 Dec 2014

Mixam untul/margarina la viteza mare; adaugam treptat zaharul, zaharul vanilat si amestecam pana se formeaza o masa compacta. Adaugam apoi oul si galbenusurile, pe rand, cam la 1/2 minut fiecare. Adaugam faina amestecata cu amidonul si mixam bine, sa se incorporeze ingredientele uscate in...

Prajitura cu nuci

In Prajituri la 15 Dec 2014

Mixam untul cu zaharul pana devine cremos; adaugam ouale, unul cate unul, mixand dupa fiecare. Adaugam laptele cu bicarbonatul, esenta, mierea si faina amestecata cu praf de copt. Amestecam bine si turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt. Am copt blatul la 180 de grade, cca 35 de...

Chinese fortune cookies

In Dulciuri la 6 Dec 2014

Dupa ce incingem cuptorul si tapetam o tava cu hartie de copt, mixam bine albusurile. Adaugam jumatate din cantitatea de zahar, esentele si uleiul, apoi mixam in continuare. Adaugam si restul de zahar, si faina amestecata cu amidonul. Amestecam bine, dupa care incorporam si apa. Luam cate...

Desert cu sampanie si zmeura

In Dulciuri la 6 Dec 2014

Amestecam galbenusurile cu zaharul, la bain marie; adaugam sampania si amestecam cu telul pana se ingroasa compozitia. In forme mici (eu am folosit pe cele de silicon, pentru briose) asezam fructele, iar deasupra turnam cam trei lingurite (chiar linguri, in cazul meu) din compozitie....

Fursecuri cu ciocolata

In Dulciuri la 6 Dec 2014

Amestecam untul cu zaharul, pana se formeaza o crema spumoasa, pufoasa. Amestecam restul ingredientelor; peste ele adaugam crema pufoasa si incorporam.  Dam amestecul la frigider 30 de minute. Repartizam compozitia cu lingura, formand mici gramajoare, intr-o tava tapetata cu hartie de copt....

Mere umplute cu nuci

In Dulciuri la 1 Dec 2014

Mai intai scoatem casuta semintelor merelor, dar si o parte din miez. Inmuiem stafidele, in rom, sau in apa calduta, cu esenta de rom (cum am procedat eu). Stafidele inmuiate le-am amestecat cu zaharul, jumatate din cantitatea de miez de nuca, coaja si zeama de lamaie si cu miezul de mere...

Salata cu cuscus

In Salate la 30 Noi 2014

Turnam peste cuscus apa clocotita, si acoperim timp de 5 minute. Amestecam cu o furculita, mai lasam un minut, amestecam, si tot asa, pana se separa cuscus-ul. Intr-un bol amestecam restul ingredientelor cu cuscus-ul pregatit. Este mai mult decat delicioasa!

Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata

In Dulciuri la 9 Noi 2014

Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata Punem branza intr-un castron, adaugam sarea, zaharul vanilat, praful de copt (scortisoara, coaja rasa de lamaie), maruntim cu furculita branza, amestecam bine, apoi adaugam cele doua oua si omogenizam. Incepem sa adaugam faina, cat...

Afisate 31 - 60 din 135 retete    

Postari recente

publicat la 08.12.2022

Reteta de placinta cu ton

publicat la 28.01.2021

Supa crema de cartof dulce

Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Cine care se trezeste maine primul de dimineata probabil va vorbi singur pe site :D

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]