Prajitura cu nuci

de Xandrinne in Prajituri, 15 Dec 2014 | 4722 vizualizari

 

E o reteta de-a maica-mii; mult timp nu am prea cochetat eu cu prajiturile cu nuca, dar na, am mai crescut si mi-a venit mintea la cap :)) E minunata prajitura aceasta si e cu multa nuca :)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 150 g zahar,
  • 3 linguri miere (eu am pus peltea de gutui),
  • 4 oua,
  • 100 ml lapte,
  • 100 g unt/margarina,
  • 1 lingurita bicarbonat, stins cu zeama de lamaie (eu am pus si jumatate de plic de praf de copt),
  • esenta de rom,
  • 250 g faina.
  • Crema:
  • 400 ml lapte,
  • 200 g zahar,
  • 2-3 linguri cacao, dizolvata in lapte rece,
  • 200 g unt.
  • Nuca macinata, din belsug :)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuci:

Mixam untul cu zaharul pana devine cremos; adaugam ouale, unul cate unul, mixand dupa fiecare. Adaugam laptele cu bicarbonatul, esenta, mierea si faina amestecata cu praf de copt. Amestecam bine si turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt.

Am copt blatul la 180 de grade, cca 35 de minute (faceti un test al scobitorii).

Cum s-a racit cat de cat blatul il portionam.

Amestecam ingredientele pentru crema (mai putin untul) si punem amestecul la fiert, cat sa dea un clocot, sa se topeasca zaharul. Dupa ce s-a racorit crema putin adaugam si untul.

Turnam crema peste blatul taiat. Prajitura trebuie sa se insiropeze foarte bine; nu ratati vreun colt :P

Deasupra punem nuca macinata. Multa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuci" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu gem de capsuni