Prajitura cu nuci

de Xandrinne in Prajituri, 15 Dec 2014 | 2546 vizualizari

 

E o reteta de-a maica-mii; mult timp nu am prea cochetat eu cu prajiturile cu nuca, dar na, am mai crescut si mi-a venit mintea la cap :)) E minunata prajitura aceasta si e cu multa nuca :)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 150 g zahar,
  • 3 linguri miere (eu am pus peltea de gutui),
  • 4 oua,
  • 100 ml lapte,
  • 100 g unt/margarina,
  • 1 lingurita bicarbonat, stins cu zeama de lamaie (eu am pus si jumatate de plic de praf de copt),
  • esenta de rom,
  • 250 g faina.
  • Crema:
  • 400 ml lapte,
  • 200 g zahar,
  • 2-3 linguri cacao, dizolvata in lapte rece,
  • 200 g unt.
  • Nuca macinata, din belsug :)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuci:

Mixam untul cu zaharul pana devine cremos; adaugam ouale, unul cate unul, mixand dupa fiecare. Adaugam laptele cu bicarbonatul, esenta, mierea si faina amestecata cu praf de copt. Amestecam bine si turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt.


Am copt blatul la 180 de grade, cca 35 de minute (faceti un test al scobitorii).


Cum s-a racit cat de cat blatul il portionam.


Amestecam ingredientele pentru crema (mai putin untul) si punem amestecul la fiert, cat sa dea un clocot, sa se topeasca zaharul. Dupa ce s-a racorit crema putin adaugam si untul.


Turnam crema peste blatul taiat. Prajitura trebuie sa se insiropeze foarte bine; nu ratati vreun colt :P


Deasupra punem nuca macinata. Multa.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

MotanLaOale 1

16.12.2014, 08:47

_Alina_ 1

16.12.2014, 09:22

T I M E A 1

16.12.2014, 22:51

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Snickers