Prajitura "desteapta" cu ciocolata

de Xandrinne in Prajituri, 20 Oct 2015 | 7682 vizualizari

 

Reteta am preluat-o de pe blogul Laurei Laurentiu. Minunata prajitura!!

 

INGREDIENTE

  • 4 oua mari, separate,
  • 120 g unt,
  • 600 ml lapte,
  • 110 g zahar pudra,
  • 100 g zahar tos,
  • 50 g cacao,
  • 110 g faina,
  • 1 praf sare,
  • 1/2 lingurita otet,
  • esenta de vanilie,
  • 30 ml cafea esspreso, concentrata,
  • zahar pudra pentru presarat, unt pentru uns forma.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "desteapta" cu ciocolata:

Topim untul fara a-l infierbanta; incalzim usor laptele, amestecam faina cu cacaua si ungem cu unt o forma de copt. Preincalzim cuptorul la 180 de grade.

Batem galbenusurile si zaharul pudra cu telul, pana se deschid la culoare. Adaugam faina amestecata cu cacaua, esenta de vanilie, cafeaua si untul topit.

Adaugam si laptele si omogenizam cu telul.

Separat batem albusurile spuma cu sarea, adaugam otetul si zaharul tos. Batem pana obtinem o bezea lucioasa si ferma.

Incorporam spuma de albus in compozitia cu galbenus, faina, lapte... Amestecam usor!

Turnam compozitia in tava unsa cu unt. Coacem in cuptorul preincalzit cca 45 de minute. In timpul coacerii compozitia se separa in straturi: baza (blat), crema, crusta.

Prajitura tremura putin cand scoatem tava din cuptor; lasam la racit, apoi portionam. Presaram cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "desteapta" cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Valclaudia 1

22.11.2015, 12:31

excelenta prajitura!

Xandrinne 1

12.12.2015, 19:26

aia 1

17.07.2016, 23:14

e foarte buna. Eu am pus numai jumatate din lape ca mi sa parut cam mult 600ml. Pentru cui nu i-a crescut frumos: secretul e la albuse. Trebuie batute foarte foarte bine si apoi crema de oua amestecata usurel: se toarna galbenusele peste albuse, niciodata invers iar lingura se misca numai de jos in sus cind amestecati, nu lateral si nu frecat. Nu e nevoie sa se amestece perfect, e suficient daca nu sint bucati mari de albus ramas neamestecat.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu capsuni

de Rocsi 9

ieri la 18:37

Salată de ouă cu avocado și iaurt - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:36

Supă crema de roșii coapte - Rețeta gustoasă de post

ieri la 10:17

Mușuroi de cârtiță

pe 26.04 la 23:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Bezele