Prajitura "desteapta" cu ciocolata

de Xandrinne in Prajituri, 20 Oct 2015 | 3442 vizualizari

 

Reteta am preluat-o de pe blogul Laurei Laurentiu. Minunata prajitura!!

 

INGREDIENTE

  • 4 oua mari, separate,
  • 120 g unt,
  • 600 ml lapte,
  • 110 g zahar pudra,
  • 100 g zahar tos,
  • 50 g cacao,
  • 110 g faina,
  • 1 praf sare,
  • 1/2 lingurita otet,
  • esenta de vanilie,
  • 30 ml cafea esspreso, concentrata,
  • zahar pudra pentru presarat, unt pentru uns forma.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "desteapta" cu ciocolata:

Topim untul fara a-l infierbanta; incalzim usor laptele, amestecam faina cu cacaua si ungem cu unt o forma de copt. Preincalzim cuptorul la 180 de grade.


Batem galbenusurile si zaharul pudra cu telul, pana se deschid la culoare. Adaugam faina amestecata cu cacaua, esenta de vanilie, cafeaua si untul topit.


Adaugam si laptele si omogenizam cu telul.


Separat batem albusurile spuma cu sarea, adaugam otetul si zaharul tos. Batem pana obtinem o bezea lucioasa si ferma.


Incorporam spuma de albus in compozitia cu galbenus, faina, lapte... Amestecam usor!


Turnam compozitia in tava unsa cu unt. Coacem in cuptorul preincalzit cca 45 de minute. In timpul coacerii compozitia se separa in straturi: baza (blat), crema, crusta.


Prajitura tremura putin cand scoatem tava din cuptor; lasam la racit, apoi portionam. Presaram cu zahar pudra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "desteapta" cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Valclaudia 1

22.11.2015, 12:31

excelenta prajitura!

Xandrinne 1

12.12.2015, 19:26

aia 1

17.07.2016, 23:14

e foarte buna. Eu am pus numai jumatate din lape ca mi sa parut cam mult 600ml. Pentru cui nu i-a crescut frumos: secretul e la albuse. Trebuie batute foarte foarte bine si apoi crema de oua amestecata usurel: se toarna galbenusele peste albuse, niciodata invers iar lingura se misca numai de jos in sus cind amestecati, nu lateral si nu frecat. Nu e nevoie sa se amestece perfect, e suficient daca nu sint bucati mari de albus ramas neamestecat.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert musuroi de cartita
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!