Desert prajitura cu mere si branza

de oanapl in Prajituri, 16 Sep 2021 | 585 vizualizari

 

Dacă tot a început sezonul merelor, vă invit să încercați o rețetă delicioasă și foarte ușor de pregătit.

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 200 g făină
  • 2 lingurițe rase praf de copt
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 200 g unt moale
  • 140 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 praf sare
  • 1 plic esență de vanilie
  • 4 ouă
  • 50g alune prăjite mărunțite

Pentru cremă:

  • 600 g brânză de vaci
  • 150 g zahăr măcinat
  • 200 g smântână pentru frişcă
  • 3 ouă
  • 30 g amidon de porumb
  • esență de lămâie
  • 2 mere mari
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu mere si branza:

Mixezi untul moale cu zahărul măcinat și un praf de sare, apoi adaugi ouăle pe rând mixând bine după fiecare.

Adaugi esența de vanilie și scorțișoara și omogenizezi. Adaugi făina cernută cu praful de copt și mixezi. Pui si alunele mărunțite și omogenizezi compoziția.


Torni compoziția într-o tavă (25x35 cm) tapetată cu hârtie de copt și o nivelezi cu o spatulă.
Pui brânza, zahărul măcinat, esența, ouăle și smântâna într-un bol şi mixezi cu un blender vertical până când obții o compoziţie cremoasă. Adaugi amidonul de porumb și omogenizezi. Torni crema peste blatul din tavă și nivelezi.

Speli merele, le tai în 4, îndepărtezi cotorul și le tai felii, apoi le așezi peste crema de brânză. Introduci tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C, pentru 55-60 de minute, până când se rumenește frumos.

Lași prăjitura să se răcorească o oră și apoi o tai și o servești.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mere si branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 1000 lei
3299.99 lei
2299.99 lei

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei

COMENTARII (13)

mirela0911 1

19.09.2021, 11:17

O combinatie delicioasa!

Lau 1

19.09.2021, 16:07

oanapl 1

20.09.2021, 18:36

Vă mulțumesc tuturor pentru aprecieri!

COMENTEAZA

CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

3594 puncte

Rocsi

3278 puncte

robert_b

3217 puncte

Gherca Daniela

3045 puncte

mihaelar63

2364 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Piperchi
  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere