Tarta cu cirese si frisca

de ralu_ca in Prajituri, 16 Iun 2013 | 1156 vizualizari

 

Am incercat sa ajung cat mai aproape de reteta din care m-am inspirat. Aproape mi-a reusit! :)

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 1 cana faina
  • 2 linguri cacao
  • un praf sare
  • o cescuta ulei
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 500 g cirese
  • 75 ml frisca
Portii: 14
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu cirese si frisca:

Ouale se separa de galbenusuri. Intr-un vas am mixat albusurile spuma cu sarea, apoi am adaugat zaharul pana ce acesta se dizolva. Se adauga si galbenusurile, zaharul vanilat si faina. Acestea se omogenizeaza in continuare si la final am adaugat uleiul. Compozitia am impartit-o in doua, intr-una am pus cacaoa si am omogenizat. Ciresele le-am spalat si le-am scos samburii. Intr-o tava rotunda am tapetat cu hartie de copt si putin ulei, apoi am intercalat cele doua compozitii. Ciresele le-am dat prin faina si le-am asezat in compozitie, apoi am nivelat. Am introdus tava la cuptorul deja incalzit si am asteptat pana ce s-a copt (approx 25 min). Dupa ce aceasta s-a racit, am dezlipit hartia, am asezat-o pe platou, am ornat cu frisca si cu cirese.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu cirese si frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Sim0na 1

17.06.2013, 14:47

Valclaudia 1

17.06.2013, 20:54

babi5 1

19.06.2013, 12:30

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

6780 puncte

Constelatialeu

6020 puncte

RODIMUR

5680 puncte

mihaelar63

5600 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert branzoaice
  • 04

    MA

  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

RETETA RECOMANDATA
Prajitura marmorata cu cirese