Tarta cu cirese si frisca

de ralu_ca in Prajituri, 16 Iun 2013 | 771 vizualizari

 

Am incercat sa ajung cat mai aproape de reteta din care m-am inspirat. Aproape mi-a reusit! :)

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 1 cana faina
  • 2 linguri cacao
  • un praf sare
  • o cescuta ulei
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 500 g cirese
  • 75 ml frisca
Portii: 14
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu cirese si frisca:

Ouale se separa de galbenusuri. Intr-un vas am mixat albusurile spuma cu sarea, apoi am adaugat zaharul pana ce acesta se dizolva. Se adauga si galbenusurile, zaharul vanilat si faina. Acestea se omogenizeaza in continuare si la final am adaugat uleiul. Compozitia am impartit-o in doua, intr-una am pus cacaoa si am omogenizat. Ciresele le-am spalat si le-am scos samburii. Intr-o tava rotunda am tapetat cu hartie de copt si putin ulei, apoi am intercalat cele doua compozitii. Ciresele le-am dat prin faina si le-am asezat in compozitie, apoi am nivelat. Am introdus tava la cuptorul deja incalzit si am asteptat pana ce s-a copt (approx 25 min). Dupa ce aceasta s-a racit, am dezlipit hartia, am asezat-o pe platou, am ornat cu frisca si cu cirese.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu cirese si frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Sim0na 1

17.06.2013, 14:47

Valclaudia 1

17.06.2013, 20:54

babi5 1

19.06.2013, 12:30

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu cirese