Placinta cu iaurt

de Ela68 in Prajituri, 4 Iul 2014 | 29810 vizualizari

 

Daca n-ati incercat pana acum aceasta placinta, v-o recomand din toata inima. Este foarte gustoasa si foarte usor de facut. Nu este un desert de gala, insa fiecare feliuta te imbie la alta. Spor la prajiturit !

 

INGREDIENTE

  • 12 foi de placinta
  • 8 oua
  • 300 gr zahar
  • 900 gr iaurt
  • 150 gr stafide
  • coaja de lamaie rasa
  • 200 ml ulei
  • esenta vanilie
  • zahar pudra pentru deasupra
Portii: 18
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu iaurt:

1. Foile se lasa la dezghetat.


2. Ouale se bat cu zaharul, apoi se adauga iaurtul, esenta de vanilie si coaja de lamaie.


3. Stafidele se lasa la inmuiat in putina apa cu esenta de rom.


4. Se impart foile in patru rezultand trei foi pe strat. Se unge tava cu ulei si se aseaza primele trei foi unse fiecare cu ulei. Adaugam o treime din compozitia de iaurt si presaram deasupra 50 gr de stafide scurse bine de apa in care au stat. Urmeaza alternativ un strat de foi unse bine cu ulei si un strat de crema, pana la epuizarea acestora.


5. Se lasa in cuptorul preincalzit cca 40-45 minute , la foc mediu, pana ce se rumeneste deasupra. \6. Dupa racire, se portioneaza dupa preferinta si se orneaza cu zahar pudra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

merisor 1

06.07.2014, 08:29

Si eu am facut acest gen de placinta, dar foile le-am rupt si le-am amestecat cu compozitia de iaurt

mirela0911 1

06.07.2014, 09:41

Din "cauza" prajituricii tale mi-am luat si eu foi de placinta!

Ela68 1

06.07.2014, 12:53

E buna oricum, Meri
Mirela, asa am patit si eu, am vazut-o la Mihaela.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu crema de branza si fineti

de GeorgiG 5

ieri la 15:31

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

pe 22.07 la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

pe 22.07 la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

pe 22.07 la 20:49

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu iaurt si stafide