Placinta cu branza de vaci

de adnia in Prajituri, 22 Ian 2013 | 1388 vizualizari

 

Trebuie sa spun ca am fugit mult timp de foile de placinta din comert...cumparasem de cateva ori, iar experienta s-a dovedit nemultumitoare. Dar tot citind cate ceva pe forumurile culinare, am decis sa le mai acord o sansa...si de data aceasta m-au ascultat! Am reusit sa le prind "smecheria" si sunt incantata de ce pot face cu ele....asa ca acum va prezint placinta cu branza cu foi.

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:
  • 1 pachet foi de placinta din comert
  • 1 pachet branza de vaci (250 gr)
  • 200 ml smantana
  • 2 oua
  • zahar
  • 2-3 pliculete zahar vanilat
  • coaja de lamaie rasa
  • stafide (optional)
  • ulei pt uns foile
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza de vaci:


Am lasat foile sa se dezghete la temperatura camerei, apoi le-am desfacut una cate una. Intre timp am tapetat tava cu hartie de copt, apoi am trecut la asezat foile in tava, ungandu-le pe fiecare cu ulei.


Am procedat asa cu jumatate din foi (acestea constituind baza placintei mele).Am adaugat umplutura de branza (am mixat bine branza cu smatana, ouale, zaharul, plicurile de zahar vanilat si coaja de lamaie--n-am avut stafide, de data asta). Urmatoarea operatiune a fost sa "invelesc" branzica, asa ca am intins peste ea restul de foi de placinta ramase, si pe care le-am uns din nou cu ulei (foaie, ulei, foaie, ulei etc), inclusiv pe ultima :)

Am dat placinta la cuptor pana s-a rumenit, iar toata casa mea s-a umplut de aroma!


Iar dupa ce s-a racit, am portionat-o si am servit!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza de vaci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

adry88 1

22.01.2013, 16:42

Rocsi 1

22.01.2013, 20:52

Imi place!

Sim0na 1

22.01.2013, 22:11

bune placinta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pui cu sunca si mozzarella
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza