Placinta cu branza si stafide

de Irina in Prajituri, 26 Iun 2013 | 9490 vizualizari

 

O placintica e mereu binevenita la masa omului, in orice moment al zilei...

 

INGREDIENTE

  • 450 g branza de vaci
  • 200 g branza telemea
  • 200 ml smantana
  • 3 oua
  • o mana de stafide
  • 50 g zahar brun
  • 1 plic zahar vanilat Bourbon
  • esenta de rom
  • 4 foi de placinta
  • unt topit pt uns foile
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza si stafide:

Am scos foile de placinta din congelator si le-am lasat la dezghetat.


Pentru ca am facut o cantitate mai mica de placinta, am folosit doar 4 foi, pe care le-am taiat in doua. Astfel am obtinut 8 foi mai mici, 5 dintre ele le-am pus pe fundul tavii si 3 deasupra.


Am pus in bolul robotului branza, smantana, ouale, stafidele si zaharul si am mixat.


Am adaugat esenta de rom si zaharul vanilat si ... gata crema de branza.


Am uns tava pentru placinta cu putin unt si am tapetat-o cu hartie de copt.


Am suprapus 5 foi de placinta, fiecare unsa bine cu unt, pana am format stratul de baza.


Am pus crema de branza deasupra si celelalte trei foi (unse cu unt) peste crema.


Am pus tava in cuptorul incins la 180 grade pentru 30 minute.


La final, pentru ca foile sa nu fie sfaramicioase, am pensulat cu putina apa si am acoperit placinta cu un prosop.


Am taiat placinta, am asezat-o pe un platou si am presarat zahar pudra.



Despre Kitchen AID



Un produs oferit de www.bucatarie360.ro

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

Aurelia 07_07 1

02.09.2013, 07:20

Krystyan Trendy 1

02.11.2013, 17:28

foarte buna placinta

Bya Ralu 1

20.12.2013, 11:45

foarte buna

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes cu banane si ciocolata

ieri la 23:01

Buturuga de Craciun

de RuxyRux 9

ieri la 22:01

Turtițe cu magiun, la tigaia grill

de RODIMUR 5

ieri la 21:45

Tort cu fructe uscate si turron

de Lau 9

ieri la 20:44

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza