Placinta cu branza si stafide

de Irina in Prajituri, 26 Iun 2013 | 8887 vizualizari

 

O placintica e mereu binevenita la masa omului, in orice moment al zilei...

 

INGREDIENTE

  • 450 g branza de vaci
  • 200 g branza telemea
  • 200 ml smantana
  • 3 oua
  • o mana de stafide
  • 50 g zahar brun
  • 1 plic zahar vanilat Bourbon
  • esenta de rom
  • 4 foi de placinta
  • unt topit pt uns foile
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza si stafide:

Am scos foile de placinta din congelator si le-am lasat la dezghetat.


Pentru ca am facut o cantitate mai mica de placinta, am folosit doar 4 foi, pe care le-am taiat in doua. Astfel am obtinut 8 foi mai mici, 5 dintre ele le-am pus pe fundul tavii si 3 deasupra.


Am pus in bolul robotului branza, smantana, ouale, stafidele si zaharul si am mixat.


Am adaugat esenta de rom si zaharul vanilat si ... gata crema de branza.


Am uns tava pentru placinta cu putin unt si am tapetat-o cu hartie de copt.


Am suprapus 5 foi de placinta, fiecare unsa bine cu unt, pana am format stratul de baza.


Am pus crema de branza deasupra si celelalte trei foi (unse cu unt) peste crema.


Am pus tava in cuptorul incins la 180 grade pentru 30 minute.


La final, pentru ca foile sa nu fie sfaramicioase, am pensulat cu putina apa si am acoperit placinta cu un prosop.


Am taiat placinta, am asezat-o pe un platou si am presarat zahar pudra.



Despre Kitchen AID



Un produs oferit de www.bucatarie360.ro

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

Aurelia 07_07 1

02.09.2013, 07:20

Krystyan Trendy 1

02.11.2013, 17:28

foarte buna placinta

Bya Ralu 1

20.12.2013, 11:45

foarte buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

12510 puncte

RODIMUR

7480 puncte

AlexTeacher

7000 puncte

Constelatialeu

6830 puncte

Oana

6230 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Gogonele murate in saramura
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza