Eclere cu crema de vanilie

de Tuxedo in Prajituri, 11 Iun 2013 | 17799 vizualizari

 

Dintre toate deserturile cred ca eclerele sunt in top 5!
Am facut si cu crema de vanilie si cu crema de nes dar am sa dau reteta pentru amandoua, poza pentru cele cu nes nu am decat de la preparare pentru ca nu au mai apucat "ziua" pozei :-D, au fost prea bune!
Aici am pregatit o reteta dubla deoarece am considerat ca pentru un party nu vor fi suficiente doar 12-15 eclere! deci se pot injumatati cantitatile! totusi dispar de pe masa la fel de repede.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • - 8 oua
  • - 200 ml ulei
  • - 2 cani apa (500 ml)
  • - 2 cani faina (aceeasi cana cu care am masurat apa, de 250 ml)
  • - 1 lingurita sare
  • Crema:
  • - 6 galbenusuri
  • - 1 l lapte
  • - 300 gr zahar
  • - 2 pliculete vanilie (sau o pastaie)
  • - 4 linguri amidon (120 gr) sau 8 linguri faina
  • 300 ml frisca lichida (optional)
  • 5-6 lingurite nes (pentru cele cu nes) pentru 1 l lapte (3 lingurite pentru 500 ml)
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu crema de vanilie:

Mod de preparare coji:


Se pune apa la fiert intr-o craticioara cu uleiul si sarea, cand a clocotit, se da deoparte si se pune toata faina odata si se amesteca repede pana devine lucioasa si se desprinde de pe peretii vasului.


Se lasa sa se raceasca bine, apoi se adauga pe rand cate un ou, amestecand bine dupa fiecare.


Se preincalzeste cuptorul (200°C) si se spriteaza aluatul cu ajutorul unui sac a poche in tava pregatita cu hartie de copt, sub forma alungita (cam 8 cm L si 1,5 l) la distanta unul de altul, apoi dupa 10 minute se micsoreaza focul. Ele cresc dublu si se tin in jur de 30 minute in cuptor, sa fie usor rumenite si goale in interior, altfel ies cleioase.


Se scot din cuptor si se lasa la racit, apoi se tin in punga de plastic, pana se umplu cu crema, altfel se usuca repede.


Mod de preparare crema:


500 ml lapte rece se amesteca cu amidonul amestecand energic cu un tel ca sa nu faca cocoloase. Separat batem galbenusurile cu o furculita si le turnam apoi peste laptele rece mixand foarte bine sa se omogenizeze.


Separat se incalzesc inca 500 ml lapte cu 300 gr zahar, si cand s-a infierbantat bine, adaugam in fir subtire laptele fierbinte peste laptele rece cu amidon si galbenusuri amestecand foarte bine cu telul. La inceput adaugam putin lapte fierbinte, apoi mai mult (ca sa nu coagaulam ouale)


Crema se transefera din nou in craticioara si se amesteca foarte bine cu telul pe foc foarte mic, pana se ingroasa ca o budinca, apoi se ia de pe foc si se adauga esenta de vanilie sau semintele de la un baton de vanilie si se lasa la racit acoperita cu o folie de plastic direct pe suprafata acesteia.


Pentru crema de nes, la inceput, cand amestecam cei 500 ml de lapte, dizolvam si cele 3 lingurite de nes in laptele rece. (sau 6 lingurite daca folosim 1 l)


Cand crema s-a racit incorporam frisca batuta tare. (se poate omite pasul acesta si se poate pune frisca deasupra cremei. daca frisca nu este foarte buna, se poate inmuia crema!!)


Asamblare eclere:


Cojile se taie in doua parti inegale (intr-o parte vom pune crema si trebuie sa fie mai adanca).


Spritam cu ajutorul unui cornet crema de vanilie in coji apoi peste crema de vanilie spritam frisca.


Glazuram cu ciocolata.


Glazura:


Se pune pe foc frisca lichida si o lasam sa se infierbante apoi o tragem de pe foc si adaugam ciocolata rupta bucatele. Lasam amestecul 1 minut sa se odihneasca apoi omogenizam bine ciocolata cu frisca lichida pana devine lucioasa. Inmuiem capacelele de eclere in glazura si le asezam deasupra celor umplute cu crema.




Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se poate omite frisca atat din crema cat si de la ornat. daca frisca nu este foarte buna se poate inmuia crema!

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

Sim0na 1

12.06.2013, 15:06

Vai ce super arata!!!

Tuxedo 1

12.06.2013, 18:53

gaby_gabytza 1

14.06.2013, 09:41

la favo

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu visine si urda
  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

RETETA RECOMANDATA
Minieclere cu ciocolata