Prajitura ''Cristina''

de Roxana in Prajituri, 10 Mai 2010 | 9622 vizualizari

 

nu stiu de ce ii zice asa :)) de la mama reteta. foarte usor de facut si foarte buna....s-a mancat repede :)) Imi pare rau ca nu am mai multe poze, dar micuta mea nu are rabdare cand stam la bucatarie si trebuie sa fac totul pe fuga :)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri faina
  • Crema 1:
  • 4 galbenusuri
  • 1 lingura cu varf de cacao
  • 12 linguri de zahar
  • 200 ml lapte
  • un pachet unt
  • Crema2:
  • 4 albusuri
  • 8 linguri zahar
  • 100 gr nuca cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura ''Cristina'':

Se fac 4 foi de dobos. Se bat albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile si faina.


Crema1: Se freaca galbenusurile cu 6 linguri de zahar, cacao, faina si laptele si se pun la fiert. Se fierb pana se ingroasa ca o budinca. Se lasa sa se raceasca si se amesteca cu untul si celelalte 6 linguri de zahar.


Crema 2: Se bat bine albusurile cu zaharul si se adauga nuca de cocos.

 

TIPS-URI

1

Eu am pus numai 5 linguri de zahar cand am frecat cu untul dar si asa a iesit tare dulce, cred ca se poate pune si mai putin. Depinde cat de dulce va place :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura ''Cristina''" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Epilator IPL Homelight G945E

- 740 lei
1699.99 lei
959.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Bunica 1

11.05.2010, 23:29

si eu care speram la o bucatica, Am venit prea tarziu. E super buna !

Teo 1

11.05.2010, 23:37

mi s-a facut un dor de migalit in bucatarie, mai ales cand vad ce frumusete de bucate prezentati....;!

dann 1

28.11.2010, 20:56

in lista de ingrediente la Crema 1 nu apare FAINA, insa la modul de preparare a Cremei 1 apare FAINA. Undeva e o greseala, unde?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ostropel de peste
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

RETETA RECOMANDATA
Raffaello de casa cu lichior de cocos